發新話題

戊組決賽飛板事件

比分冇所謂……………………

引用:
原帖由 lmichael 於 2017-3-7 19:25 發表
花生真係好波, 我同佢同年代, 當年港青個一班, 我覺得都係佢最勁. 而且佢老波骨, 什麼怪膠, 打法都懂得打, 對長膠王之一既趙XX, 都完全壓住打.
花生糸好波 但他在那個組別算好波?

甲組?乙組? 壓住長膠打個法系正確

但現在甲 乙组的球員 有多少人打長膠?

要壓住甲组的橫板兩邊開攻才是上策

同一個學緊波的遼寧中學生

打到第七局 叫好波?

回復 6# 的帖子

戌組決賽我也在看,記得當時花生SIR 第7局僅勝大陸學生,不值得自吹自擂。觀察這個學生絕對不是專業球員的手法。
比賽勝負平常事,勝了那個中學生,就說勝了個專業隊,真奇怪!

上次我都在場睇花生 SIR 對趙 XX那場比賽,實在看不到什麼的壓住打,勝負平常,勝了趙XX也不是什麼了不起。我任在北區,經常老遠都特登坐車來睇球。 我一向喜歡䏲趙XX比賽,他曾經勝了幾個甲組前列,如果掉轉花生SIR對此等甲組前列,我估想取67分也相當困難!打球隔食隔不出奇,但勝了也不用自以為了不起,大造文章。再者,勝了別人又說什麼壓住人打,實在好笑,以花生 SIR 用落後的搓攻要打法要上甲組,恐怕大有難度的。

我未贏過花生, 未贏過戊組, 未贏過趙XX, 覺得花生好波, 好正常吧?

閣下看來, 開一個新CODE評論呢件事, 真係可能係唔知邊界既戊組冠軍, 贏過花生, 贏過閣甲組前列份子, 先會咁講吧....

引用:
原帖由 lmichael 於 2017-3-8 16:48 發表
我未贏過花生, 未贏過戊組, 未贏過趙XX, 覺得花生好波, 好正常吧?

閣下看來, 開一個新CODE評論呢件事, 真係可能係唔知邊界既戊組冠軍, 贏過花生, 贏過閣甲組前列份子, 先會咁講吧....
師兄真是心水清😊

引用:
原帖由 Oris 於 2017-3-8 13:56 發表

打到第 ...
學無前後,達者為先。
花生係好波,依個可以肯定。
打球還要看年紀,花生屬早幾代前軰,
對住年青力壯的對手,冇返咁上下嘅集中丶
體力丶反應丶波底及戰術。要贏球也不易!
講返今次比賽花生贏了佢有冇自吹自擂我唔知,
但確實依度有人蠃波吹得仲勁,打直板唔知係唔係寸D。
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 lmichael 於 2017-3-8 16:48 發表

師兄真係心水清

引用:
原帖由 Oris 於 2017-3-8 13:56 發表

打到第 ...
花生打過甲姐四強架,liness" />

引用:
原帖由 青見人 於 2017-3-8 18:36 發表

學無前後,達者為先。
...
寸唔緊要,扮謙先難頂

引用:
原帖由 青見人 於 2017-3-8 18:36 發表

學無前後,達者為先。
...
師兄強烈要求你同所有直板道歉
打直板就要比人踩?

引用:
原帖由 馬琳 於 2017-3-8 21:26 發表

師兄強烈要求你同所有直板道歉
打直板就要比人踩?
佢似乎暗示緊某位人,而非所有直板人。

引用:
原帖由 日橫直削 於 2017-3-8 21:30 發表

佢似乎暗示緊某位人,而非所有直板人。
打直板唔知係唔係寸D。 <但係呢句就真係踩哂全部直板

回復 58# 的帖子

什麼組別的?
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

回復 59# 的帖子

我原以為你淨係球品品格差,原來理解能力同價值觀都有問題

引用:
原帖由 馬琳 於 2017-3-8 21:33 發表

打直板唔知係唔係寸D。  
睇晒成句"但確實依度有人蠃波吹得仲勁,打直板唔知係唔係寸D。" 我估講緊爆石論

引用:
原帖由 日橫直削 於 2017-3-8 19:30 發表

寸唔緊要,扮謙先難頂
絕對贊成,有人真係冇品寸到飛起。
無見好耐宜家出返黎就扮謙暗寸。
真係冇講錯3歲成80。

另外我係問:打直板唔知係唔係寸D?《雖然之前唔係問號,但係我在問問題》
勿庸人自擾及對號入座!

BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 dior 於 2017-3-8 21:58 發表

我原以為你淨係球品品格差,原來理解能力同價值觀都有問題
真心的作為乒乓球教練的你

有沒有想過轉行 現在高價的教練有張钰 羅佳佳

平些少的有些乒乓球館 如你收$100 一小時的話

應該還有生存空間

回復 78# 的帖子

真心作為一個球員的你可唔可以似番個男人咁講野,唔好開分身係度龜縮

回復 78# 的帖子

你學既話我可以破例開100 ,等我教下你點做人

引用:
原帖由 dior 於 2017-3-8 22:35 發表
你學既話我可以破例開100 ,等我教下你點做人
我們唔可以話你誤人子弟(乒乓球技方面)
但你的球技和你的收入成正比

真心想下轉行 好多像你這樣球技的人

都爲了自己末來的生計 轉行了 認真想下

發新話題