103 123456
發新話題

戊組決賽飛板事件

戊組決賽飛板事件

有無人係現場? 那個球員真係國內專業隊? 我現場真係覺得佢幾無品

發生在那一天?

咁無球品真係搵亞戊同佢打

花生真係好波, 我同佢同年代, 當年港青個一班, 我覺得都係佢最勁. 而且佢老波骨, 什麼怪膠, 打法都懂得打, 對長膠王之一既趙XX, 都完全壓住打.

查實,都可能發自己脾氣,鬧自己打得唔好
飛板果個都有同對手擊掌/握手

係著住某乒乓學院件衫咁飛板就核凸啲
小小炳炳快快大,炳炳天天的長大

不過我見過最無品既係, 輸左.....唔肯簽名

垃圾

穿著球會球衣你就代表整個球會,你無品就代表你球會都係咁樣。
球會衣服成負累就不要穿,就如香港隊著住隊衣就是代表整個香港的球隊

引用:
原帖由 fastloopattack 於 7-3-2017 10:40 PM 發表

你怪錯咗佢啦,是不想數人11:0光蛋,所以外國球員普遍有個共識,就是讓一分比輸波的對手,是君子行為。
水谷隼:“練夠10,000小時後先好問點解”

我想Suki 意思應該係打日直那勁人應溫柔些打個波落網度會得體些

講番飛板事件,其實有冇片睇,有片睇會公允些

10比0,你放得好好睇睇
對手會感受到既,
如果你好似施捨咁放返一分,
你不如打盡佢.
唔好做到你控制晒咁,
馬林都試過比莊智淵打11:0.

[quote]原帖由 Suki 於 7-3-2017 10:19 PM 發表
有時自己覺得沒有身體上傷害人,但唔代表精神上沒傷害人,故事⋯⋯⋯:

有一個

[quote]原帖由 Suki 於 7-3-2017 10:19 PM 發表
有時自己覺得沒有身體上傷害人,但唔代表精神上沒傷害人,故事⋯⋯⋯:

有一個

引用:
原帖由 Suki 於 7-3-2017 10:19 PM 發表

有一個日直板,正面反貼、反面冇膠白板或水松貼,有一次打球局,對方不太懂打波,日直型人head住10:0,最後一分日直 ...
這一分,多學問,一點心意不留痕,叫有品。
本帖最近評分記錄
  • r_t +1 非常贊同 2017-3-8 11:46

如領先9窿時應要不明顯的失返1分
<-->
.

[quote]原帖由 fastloopattack 於 2017-3-7 22:40 發表 【url=http://www.hkttf.com/redirect.php?goto=findpost&pid=1280561&ptid=88328][/url]
原來係口甘
仲要係君子行為

木:樓下文具店流星(TM)
正手:盾牌套膠
反手: 紅雙喜C8

引用:
原帖由 夜魔俠 於 2017-3-7 22:51 發表
讓一分係代表不尊重對手
也不是這樣說,國內業餘的我不知道,但專業的連體校的小孩都懂10:0時讓人一分,是個不成文的共識。張怡寧就讓過福原愛一分,全地表的球友都差不多知道。
本帖最近評分記錄
金科玉律 golden rule    黃金定律golden rule

好多年前我記得有個女小朋友打到人地33/0

乒總比賽……………………

103 123456
發新話題