發新話題

戊組決賽飛板事件

回復 81# 的帖子

多謝你既提議,但我既收入比我的球技要高好多 所以暫時都未有需要轉行,你呢?我答左你既問題到你了,要似番個男人嗎?定係由我教你點做

引用:
原帖由 dior 於 2017-3-8 23:08 發表
多謝你既提議,但我既收入比我的球技要高好多 所以暫時都未有需要轉行,你呢?我答左你既問題到你了,要似番個男人嗎?定係由我教你點做
無錯 你的確答了問題 不過你的情況同經濟學上

供需求圖表 有些背道而行 理論上價格越低

品質越高的時候 需求會急升 (就如黄埔花園只值$1OO萬)

但你的情況特殊在價格偏高而無質數下

而有大量需求  當你在同一日有比赛和教學生

猶豫不決下 你就會明白 “講大話的孩子″

唔好望會得到答案

如果我系你 我會選擇教波 解決自己的燃眉之急(金錢)

反正都打唔出成績 難坎在比賽落幕後

學生的查詢和關心   點呵 老师打成點呵?

最後練成今日的你  一個大話蓋一個話

最後一事無成 只有鬼話連篇

回復 83# 的帖子

放心啦,你已經答左我,繼續龜縮啦繼續做個連承擔自己言論責任都冇膽既人

回復 83# 的帖子

其實我實在冇必要回覆你,因為你冇依個資格
我從來冇話自己打波水平有幾高,事實上係越黎越低我亦經常係學生面前輸波咁右點呢?起碼我唔會係學生面前吹噓自己有幾勁講啲不切實際既承諾,起碼我教波對得住自己對得住學生,做到個榜樣俾小朋友睇一個有腰骨既教練同球員係點樣,唔會好似你咁剩係吹噓自己貶低其他人

引用:
原帖由 Oris 於 2017-3-8 23:50 發表

無錯 你的確答了問題 不過你的情況同經濟學上

供需求圖表 有些背道而行 理論上價格越低

品質越高的時候 需求會急升 (就如黄埔花園只值$1OO萬)

但你的情況特殊在價格偏高而無質數下

而有大量需 ...
爆石哥學識還不錯

世途險惡 人心難測  做全職教練  的永遠要增加學生

增加收入  你踏我 我踏你  目的只有一個 “錢″  

只有透過 話這個教練唔好 這個唔好

這樣就全世界的教練都唔好

只有“他? 最好

就如股票一樣 你們永遠會見到些  講股佬

成日同D上市公司老闆一齊食飯

成日唱話邊隻股票好 邊隻目標價糸幾多

重有20%升幅

我真糸想講   關你什麼事呢 有幾多升幅  目標價系幾多

你一糸就寫包單 一定有這個升幅 如果唔糸

就請你 收聲    個頭唱好 個頭高位放貨 比小市民接

這個世界永遠都只有 錢 和為自己

師兄你吾知波好,廣股更加好
😀😀😀😀😀😀😀😀

呀爆石黃sir,不要咁燥,清者自者

年紀過了50而可以
明白什麼都總有限期

當天我在場有看該場比賽,王燊仟輸了第七局時是有發自己脾氣的,他將自己的球板擲向自己的場邊。我覺得擲板不同於飛板,故然之這行為並不好,但有人小題大造,抬高自己,踏低別人,自造文章。各位想看可以去 youtube 睇片。

當時我不在場不是親目,只看過片。他輸了最後一分後飛板在自己場只是發洩自己皮氣。都有同我師父花生握手都是有禮。大家請放過這年青的小伙子吧。
仲有一件事,我師父沒有講過自己好勁,他又不會上論壇自吹自雷。此事就咁算了吧!

主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

可上放拍片上來共同看看

引用:
原帖由 jcpenny 於 2017-3-11 11:41 發表

久聞閣下好出名,期望有天能見識見識
師兄 請問呢位仁兄出名在於哪些地方?

出名分身術

引用:
原帖由 jcpenny 於 2017-3-11 11:53 發表

打到第 ...
[/quote]

我覺得這位朋友對乒乓球的認識不深,好波與否有客觀標準,甲組及乙組前(1至200名)的說是好波,相信不會有太多人反對。如果純以主觀判斷是沒有公信力。你可以說你是在家裡的冠軍,但是沒有人承認你是好波。

甲乙組有三百六十人,十個八個打長膠只佔2%,這算多嗎?!

何鈞傑(10歲左右)未去山東前已是甲組球員,並不是山東的小朋友,不知的話就請教球壇的前輩,才說啦!

甩手?

引用:
原帖由 jcpenny 於 2017-3-11 14:00 發表
閣下眼光真係好我對乒乓球認識真係唔深,唔知一個乒乓球有幾重,唔知生產過程更加不了解乒乓球成本, 新乒乓球物料有乜影響更加完全唔懂.

甲組及乙組(1-200) 可能我思覺失調真係睇唔明你想表達什麼
香港男子甲組不 ...
朋友,你說的什麼乒乓成本,是離了題。

請仔細閱讀清楚我的原文:甲組及乙組前(1-200名)不是你所寫的:甲組乙組(1-200)。

何鈞傑,土生土長的香港人,生於1997年4月20號,小學時已經是香港甲組球員。之後才去山東練習。

關於甲乙組長膠球員,是你自己用紅筆寫十個八個人,我沒有數過。基於你的數字才說是2%,那你不是自打嘴巴!

Who is dior

引用:
原帖由 jcpenny 於 2017-3-11 14:00 發表
閣下眼光真係好我對乒乓球認識真係唔深,唔知一個乒乓球有幾重,唔知生產過程更加不了解乒乓球成本, 新乒乓球物料有乜影響更加完全唔懂.

甲組及乙組(1-200) 可能我思覺失調真係睇唔明你想表達什麼
香港男子甲組不 ...
排名是一種普及,可公認的指標。長膠球員,如你所說的有7一8%,也算少數。

發新話題