28 12
發新話題

全港乒乓球水平前10小學排名

乒乓強校(傳統名校)的功課的確深過一般好多

2016 -2018 年度的“恒生校園計劃”已經由本會選出受惠學校,即係邊幾間﹖

香港的乒乓強小學,都係因為本身係名校,要求家長培育自己小孩除了讀書讀到好深,仲要一樣運動叻,再加識音樂,成為所有領域都強的小學

杜凱琴出自協恩,李皓晴出自女拔⋯

黃鎮庭點解大器晚成,係因為冇贏在起跑線上,從冇跟過一個鐘私鐘,不過佢間中學係沙田第一城附近的林大輝中學好支持乒乓球運動

某前退役港隊(超級低調人 ) ,情況咁似風清揚  ,現在黃鎮庭都話多謝從前有不同前輩高人無私指點,但就無提過有一個授業恩師(2010年第一屆乒總盃時我同他傾過計,我問他細個跟邊個教練,佢話從前真係無錢請私人教練,但多謝有不同前輩高人無私指點)

不過始終相比他同期的傳統名校生,黃鎮庭真係輸在起跑線上的,如黃鎮庭小學時已經係最勁,都已被招攬了入傳統名校中學

有次上華星買野,陳先生講笑話佢個仔打遍同年紀時,黃鎮庭係完全唔係頭一批果皮,讚嘆黃鎮庭後來的努力

引用:
原帖由 lovett 於 2017-3-3 14:23 發表

對 黃當時的確吾勁 他中二時還是打緊青苗(我同他一齊打的)當時也完全没有横打 只有推擋
中二時還是打緊青苗,現在來說真係大幅落後起跑線上

引用:
原帖由 金科玉律 於 2017-3-5 20:44 發表

我已知道受惠的三間學校,但請恕我暫時不能在此透露。

因我答應過告知者不能在乒總公佈前傳播出去,遲下乒總會有公佈的。
我想這三間學校值得你考慮的,bless you and your daughter

引用:
原帖由 miss leung 於 2017-3-7 12:36 發表

香港大部份小學插班,是要考插班試
應該受歡迎的小學先要,如間小學本身收生不足,我諗都冇咩需要理會插班試

28 12
發新話題