發新話題

新乒乓球 D40+ 討論

其他廠應該跟住會出架啦

引用:
原帖由 kthc 於 2017-2-23 08:39 發表
國際乒聯容許百花齊放,就變成了贊助商主導,出外比賽的球員更要每一種球都練。
我諗遲下都統一用哂新波
一年做過渡

頭先打完2020版賽福,比賽頂好打,但唔夠半小時收工,賽福只印有40+,賽頂印住D40+

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2017-2-24 01:58 發表
頭先打完2020版賽福,比賽頂好打,但唔夠半小時收工,賽福只印有40+,賽頂印住D40+
賽福未打過
只係打過丁寧封面既賽頂

膠波玩人事件
<-->
.

膠波玩人事件
<-->
.

引用:
原帖由 mlc130213 於 2017-2-22 15:31 發表
目前市面上的新球都是這

想知各位對新乒乓球有何看法

本人認為..
D40+同40+分別好大
雖然新波係易打左,易到台左好多
感覺速度冇增加太多
相反地 ...
D40+俾40+
1 旋轉減弱了40%
2 球下跌感覺減低了
3 球速又好似快返少許
4 耳朵受罪
5 順帶一提,唔係乒總要轉,係國際乒聯。
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

D40+除了對板和膠要求性能高了外,對球台要求亦很高,假如球台不夠彈,波會下沉得極之快。

引用:
原帖由 青見人 於 2017-2-26 04:51 PM 發表

D40+俾40+
1 旋轉減弱了40%
2 球下跌感覺減低了
3 球速又好似快返少許
4 耳朵受罪
昨晚終於有機會在歌街試這個新波,感覺唔受力,制造旋轉弱了,聲音唔好聽,球速唔覺佢快咗好多,整體感覺像打第一代的40+新波,唔係咁鍾意打佢!

個波圓d,冇咁左右跌,旋轉減弱了,較適合快攻選手...因旋轉減弱防守易左,多了相持球,对動作還原速度要求高了
愛吃愛喝愛打波,希望改善球技和壞脾氣

打完D40+,打返原來40+好難打

引用:
原帖由 青見人 於 2017-2-26 16:51 發表

D40+俾40+
1 旋轉減弱了40%
2 球下跌感覺減低了
3 球速又好似快返少許
4 耳朵受罪
反正耳朵我又唔覺得怪

引用:
原帖由 mlc130213 於 2017-2-26 00:52 發表

賽福未打過
只係打過丁寧封面既賽頂
星期五就是打舊賽福,聽說同新賽福冇分別。

引用:
原帖由 Dynax88 於 2017-3-5 01:00 發表

星期五就是打舊賽福,聽說同新賽福冇分別。
賽頂波冇咁轉,賽福已經係轉D
打過就知

引用:
原帖由 mlc130213 於 2017-3-5 01:07 發表

賽頂波冇咁轉,賽福已經係轉D
打過就知
賽頂當然冇咁轉,但賽福都改佐新波

引用:
原帖由 Dynax88 於 2017-3-5 02:23 發表

賽頂當然冇咁轉,但賽福都改佐新波
但係香港應該仲有一排先轉

已試打賽頂球,感覺是旋轉小啲,但易到
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

台是事實。。。。
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

引用:
原帖由 atcf 於 2017-3-5 16:01 發表
已試打賽頂球,感覺是旋轉小啲,但易到
賽頂波打乒乓球易打左

真?
引用:
原帖由 夜魔俠 於 2017-3-8 19:17 發表

好快

發新話題