55 123
發新話題

新乒乓球 D40+ 討論

新乒乓球 D40+ 討論

目前市面上的新球都是這

想知各位對新乒乓球有何看法

本人認為..
D40+同40+分別好大
雖然新波係易打左,易到台左好多
感覺速度冇增加太多
相反地,旋轉真係差好多
乒乓球網球化,乒乓球已經不太吃旋轉
趣味性下降左好多
真係唔明白乒總呢次改動係為咩

又轉新波,李家鼎,都難頂

~超級榮譽~

引用:
原帖由 夜魔俠 於 2017-2-22 16:00 發表
個波的確快左好多
又唔覺快左好多

乒總轉新波因為要同國際乒聯體齊

我覺得新球快左,旋轉少左,同埋球既材質膠左,感覺上應該比現時雙魚耐打。
但整體打球的感覺,還是一般。

唯一優点系耐用左,價錢平小小,其它都不及40+
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2017-2-22 16:34 發表
香港乒總好似都未開始轉(?)

原來新波叫D40+

歐洲大把地方打無縫,其實無縫波都係ittf 認可,只不過係dhs比錢贊助哂,國際賽先用佢

感覺這項運動在倒退中. 為了增加比賽相持來回和可觀性,最大限度地將速度、旋轉不斷減弱,真没意思!

好差!第一跳唔穩定,聲音難頂。反而馬龍做封面的新包裝(2014-2020)新貨比以前D貨(2014-2016)有改善,耐用D。
洪华山

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2017-2-22 16:34 發表
几只都有ITTF注冊,只只都用得,我估唔一定要轉波.
洪华山

引用:
原帖由 songyip 於 2017-2-22 17:35 發表
感覺這項運動在倒退中. 為了增加比賽相持來回和可觀性,最大限度地將速度、旋轉不斷減弱,真没意思!
那麼,可能係時候離開此運動 轉而投身另一些較有意思的運動了

ABS新材质40+塑料有缝乒乓球

目前世界上更圓的乒乓球  

ABS = absolutely bull shit   

16# + 17# = 目前世界上更圓的乒乓球 = ABS = Absolutely Bull Shit

好似其他品牌亦著手研究緊abs材料造波 . 暫時試驗品圓度差d,有待改善先出正式品 .

乒超領隊 : 雄昇球會

唔係研究緊,係山寨緊

國際乒聯容許百花齊放,就變成了贊助商主導,出外比賽的球員更要每一種球都練。

55 123
發新話題