發新話題

假日親子地方好去處??

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 LaPooh 於 2017-2-11 22:53 發表

綜合師兄以上的見解,假日家長與小朋友留在家中,睇足球比賽也可學到好多關於戰術、組織、技術??
那麼仍有需要帶小朋友去睇現場足球比賽,促進親子氣氛嗎?
現場氣氛

可以與其他球迷即時互動,了解球隊

引用:
原帖由 LaPooh 於 2017-2-11 22:56 發表

因為我見師兄你以上有提議其他網友留在家中睇電影光碟,才有這樣想法
在家睇碟係因為有時小朋友因某些原因而看不完電影,在家觀看,可以慢慢看

引用:
原帖由 LaPooh 於 2017-2-11 23:02 發表
我實在非常欣賞大家於今次討論中,盡量緊貼題目去理性討論,
希望不會像之前見過的某些post,突然被人封閉了,不能再進入去交流意見,
衷心希望大家的意見能協助,解決樓主的疑問
集思廣益

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2017/2/11 23:10 發表

現場氣氛

可以與其他球迷即時互動,了解球隊
一家大細都鐘意睇,難

綜合我自己的有限經驗,都係覺得野餐幾好.. 可以接觸大自然,又可以同附近的小朋友玩.. 大埔海濱,馬鞍山公園,佐敦谷,西九,好多好地方

引用:
原帖由 rckw 於 2017-2-11 23:17 發表

一家大細都鐘意睇,難
都係遷就小朋友為主,大人要頂硬上

引用:
原帖由 rckw 於 2017-2-11 23:19 發表
綜合我自己的有限經驗,都係覺得野餐幾好.. 可以接觸大自然,又可以同附近的小朋友玩.. 大埔海濱,馬鞍山公園,佐敦谷,西九,好多好地方
最好係屋企附近,唔係的話,車程來回3、4個鐘,真係 . . .

海灘都係一個好選擇

小朋友可以堆沙、跑沙

大人可以享受陽光與海灘,仲可以曬出古銅色的肌膚

夏天就適合的,冬天就要揾其他節目

大埔林村的樹屋田莊很不錯,適合一家大小參與。

http://www.treetopcottage.org/

樹屋確實幾好玩,十多年前去過,不知現在是不是一樣,還是做得更大更多活動項目。
水谷隼:“練夠10,000小時後先好問點解”

引用:
原帖由 Dynax88 於 2017-2-12 00:15 發表
夏天就適合的,冬天就要揾其他節目
游冬泳

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2017-2-12 12:31 發表

游冬泳
小心冷親

今日去左大棠生態園,可以接觸小動物,幾好

有咩動物呢?

引用:
原帖由 HKSpurs 於 2017/2/13 00:28 發表
有咩動物呢?
今日去左零距離餵羊同埋玩火雞, 玩埋兔仔.
本帖最近評分記錄
  • q9450 +1 多謝分享 2017-2-13 09:30

引用:
原帖由 rckw 於 2017-2-12 23:55 發表
今日去左大棠生態園,可以接觸小動物,幾好
吸下新鮮空氣,接觸下大自然,好好好。
多謝R師兄送贈6星板,永遠不會忘記人家的恩惠。
多謝M師兄送贈波爾,永遠不會忘記雪中送5木2碳。

引用:
原帖由 rckw 於 2017-2-13 00:56 發表

今日去左零距離餵羊同埋玩火雞, 玩埋兔仔.
大棠生態園幾不錯

發新話題