發新話題

Why 你們會上乒乓論壇?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

Why 你們會上乒乓論壇?

非正式意見調查,為什麼你們會上乒乓論壇?
純綷分享,無分加,亦不會扣分,只求忠实意見,謝謝
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

因為喜歡乒乓。

以前我在運動方面極其量都只會游泳,行山,慢跑,但大約一年前認識了一位朋友,平時經常聽他說關於打乒乓球的事情,原本我都覺得他好煩 ,我當時心想,乒乓球到底有乜好玩呀 ,有一次他終於說服我一起Book檯打了一小時,然後隔了幾星期,他又帶我去參加HKTTF某個球局(那時我仍未是乒乓論壇會員),雖然當時有部份人好似唔係那麼喜歡同我打,但他勸我不需介意别人眼光,而且更主動幫我約腳,直至現在我仍很感激他!
加上之後觀看奧運乒乓球比賽,令我開始對乒乓球改觀!後來我這個朋友再叫我做HKTTF會員,
我便決定上來睇下野,得閒便join球局,近來更發現HKTTF原來有積分拍賣那麼有趣!
我不排除將來會組隊參加HKTTF乒超

因為好多年冇打波,突破想打返又唔知點樣入手,對於乒乓球既知識又跟唔上個trend,同埋有好多乒乓球既野都唔識,呢個forum既ching都好有心解答
主板1: Viscaria 正手 MXP+反手紅V
主板2: Infinity VPS V+正手NEO狂三+反手ELP
副板:RosewoodXO+正手省狂+反手焦點三

愛屋及烏  物以類聚
喜歡乒乓球,因此連帶一切有關乒乓球的東西也感興趣。器材,技術的知識都可以找到,還可以在這里結識球友。感恩乒乓論壇!
洪华山

壞習慣吧! 一得閒都CLICK入尼睇睇.
感覺很熱鬧的!
新年戒左佢!
一定唔得!恭喜發財!迎春接福!

因為樣樣都唔識
唔識邊度可以約人打波
唔識底板點解有咁多種
唔識膠皮點解有咁多類
唔識旋轉點可以整出黎
唔識邊度買野唔會中伏
唔識乒乓球有咁多品牌
唔識馬龍張繼科樊振東
唔識丁寧福原愛杜凱琹

唉!總之雞過小學雞!

祝大家雞年進步!

水谷隼:“練夠10,000小時後先好問點解”

引用:
原帖由 Kinkadefan 於 2017-1-31 02:27 發表
會上乒乓論壇,因為 :
有位比我年青好多的舊同事介紹我上來,他說就算電腦唔叻也不難操作,而自己又冇正式枕住打乒乓球波差不多廿年,深深明白自己有些東西的確已經Out咗,需要與時並進!以前我地那個年代,邊 ...
論壇沒有高層 只有黑暗
你唔怕黑便來
香港乒乓網

因為喜歡打乒乓,而且乒乓論壇又有好多關於乒乓球既知識可以睇
主板:個性蝴蝶王      副板:個性龍五      日直:Speed   90 特厚
正手:藍省狂3           正手:黑標省狂3    單面:Tenergy 05
反手:Dignic 05         反手:黑標省狂3

正膠:Clipper Wood   長膠:Senso V3   中直:YEO
正手:Spinpips Red   正手:Neo 天極2   正手:Neo 天極2
反手:敏沖                 反手:Curl P-1R    反手:Vega Asia

我唔識打乒乓,對技術無認識,上論壇只為追蹤港隊近況,比賽打成點?想知大家對港隊表演既評價

因為鍾意乒乓,亦鍾意論論壇
<-->
.

因為有班人同我吹乒乓亦分享生活的事說早安晚安好像另一個家

有點像教會組織

陳李張王何吳劉甘余, 曾于歐周伍郭藍呂魯邱畢許雷陸林白蔡黎田

話說好多forum都要send email去審批,就咁登記係唔得,但係hkttf唔洗
主板1: Viscaria 正手 MXP+反手紅V
主板2: Infinity VPS V+正手NEO狂三+反手ELP
副板:RosewoodXO+正手省狂+反手焦點三

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2017/1/31 01:17 發表
非正式意見調查,為什麼你們會上乒乓論壇?
純綷分享,無分加,亦不會扣分,只求忠实意見,謝謝
講到好似陽謀敢,怕怕

引用:
原帖由 je5181996 於 2017-1-31 17:53 發表
話說好多forum都要send email去審批,就咁登記係唔得,但係hkttf唔洗
其實 hkttf 也要
香港乒乓網

喜歡乒乓的人自然會來到這聖地&#128518;

每事問

發新話題