21 12
發新話題

[其它討論] 甩左既護邊可唔可以痴緊返

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

甩左既護邊可唔可以痴緊返

想問下如果條甩左或者meet左出黎,有冇方法可以痴返?事關條bty護邊都成30蚊,但我又想換膠
主板1: Viscaria 正手 MXP+反手紅V
主板2: Infinity VPS V+正手NEO狂三+反手ELP
副板:RosewoodXO+正手省狂+反手焦點三

應該可以試再番貼

可以用雙面膠紙幫忙
本帖最近評分記錄

搽啲膠水,乾左再痴

本帖最近評分記錄

回復 4# 的帖子

咩叫做扌查啲膠水?
主板2: Infinity VPS V+正手NEO狂三+反手ELP

回復 3# 的帖子

雙面膠紙會唔會出現拉絲問題?

引用:
原帖由 je5181996 於 2017/1/27 21:29 發表
咩叫做扌查啲膠水?
係搽啲膠水,腦殘打錯字

唔好大力除護邊都唔會拉絲的

多數貼唔實,用雙面膠紙
本帖最近評分記錄
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

唔好用bty囉,用啲4,5蚊一卷既護邊。我都係咁。

回復 6# 的帖子

我都係用雙面膠紙,我係用一元商店白色一圈紙質雙面膠紙,有好多種 size 個隻,唔係類似 3M 個種膠質雙面膠紙 ;試過膠水,唔係咁掂

回復 10# 的帖子

bty 唔係問題,係咪淘寶貨先

引用:
原帖由 egghead1969 於 2017-1-28 01:28 發表
bty 唔係問題,係咪淘寶貨先
唔係呀

引用:
原帖由 je5181996 於 27-1-2017 19:17 發表
想問下如果條甩左或者meet左出黎,有冇方法可以痴返?事關條bty護邊都成30蚊,但我又想換膠
可以的,見過有球友用雙面膠紙,不妨一試

可以的!!!
一於用雙面膠紙貼吧

用雙面膠紙  會重左
用白膠漿夠實架啦

另一個方法,可以用膠紙痴返起啲塵同毛,等條護邊有返痴力

起護邊度一d薄搽膠水就ok.....
Intensity NCT CS with 狂8, Vega Euro

膠水是指無機膠水
主板1: 橫板-Viscaria (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda192g
主板2:橫板-Viscaria (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda 182g
主板3:橫板-方博碳 (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda 188g
主板4: 橫板-Stiga Rosewood V (FL), 正MXP, 反Donic S2 188g
主板5: 橫板-Timo Boll Spirit (ST), 正MXP, 反Donic Baracuda190g
主板6: 橫板-鐵牌孔令輝 special (葫蘆柄), 正MXP, 反Donic Baracuda 184g

我好唔鍾意用護邊的,條護邊貼得耐左,啲膠水會滲透入塊木裏面,變左深色同埋痴手。

21 12
發新話題