35 12
發新話題

輸左波有乜可以做

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 無為 於 2017/1/25 16:51 發表
輸波之後, 行埋去同對手講: "小心睇路 "
(Just kidding   )

正面思想, 應該係 "呢個仇, 我一定會報 "
十年未晚

引用:
原帖由 速鳥 於 2017-1-25 15:49 發表
從新來過,掉左塊板落垃圾桶,新板新膠新開始,大聲唱:哈你囉也
可以選擇從此封刀,以後不再參加乒乓球比賽,只上HKTTF發表意見,成為一名出色的鍵盤戰士
本帖最近評分記錄
  • Kinkadefan +6 有趣的見解! 2017-1-25 17:28

引用:
原帖由 Kinkadefan 於 2017-1-25 17:21 發表

不需那麼複雜吧!
輸了波之後,可以嘗試將球拍一野車過去他/她身體任何部份 當然這樣做法閣下好大可能會犯罪,所以應該要盡量避免!
如果想以身試法便儘管嘗試吧,(不過要記得將塊拍掉得準確少少,以 ...

合法工具,掉中左都無人怪責你
本帖最近評分記錄
  • q9450 +6 多謝分享+好想知點CUT膠... 2017-1-26 09:48
  • Kinkadefan +6 Great!!! 2017-1-25 18:32
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

勞力練習,下次再來

原來有方法減低比賽時輸波既機律 . 第1. 比賽前幾日甚至前一星期把要輸既波輸哂,咁比賽時就輸少好多啦 ! 第2. 無論參加任何比賽,熟唔熟既對手都要認真對待,以免輕敵失已或玩出事 . 第3. 就算面對不認識既對手,都要假設對方至少有同自己一樣或強少少既實力,咁真係打起上來所受既心理壓力就會細好多,表現就唔會咁失常 ! 這是小弟十多年比賽經驗,唔啱莫怪 !

本帖最近評分記錄
  • 速鳥 +10 你至叻 2017-1-25 18:40
乒超領隊 : 雄昇球會

亦可以甘睇,當你成日贏對方亦祇會發覺自已再無進步空間,發覺能遇到高手贏自己才更有樂趣同進步

輸左波食翻D好嘢補番數
本帖最近評分記錄

輸波咪再打過,小事

引用:
原帖由 無為 於 2017-1-25 16:51 發表
輸波之後, 行埋去同對手講: "小心睇路 "
(Just kidding   )

正面思想, 應該係 "呢個仇, 我一定會報 "
I will be back

遇強越強

遇弱越弱
本帖最近評分記錄

和平啲既做法: 賴地硬.
激啲: xx精神, 輸波打人.
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

輸了可以向天大叫一個單字,之後行出場外
本帖最近評分記錄
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2017-1-25 21:20 發表
遇強越強

遇弱越弱
我上年年尾狀態正是如此...

遇強越強
遇弱不強

某高手經常話D波唔圓,同室內有气流

35 12
發新話題