25 12
發新話題

2017日本全國錦標賽決賽平野對石川

2017日本全國錦標賽決賽平野對石川

本帖最近評分記錄

石川輸左
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2017-1-24 01:41 發表
這場好值得一看,平野好似有一面是邪
一面是邪 ,佢好細個打波就有一面是打粒仔

平野好像是雙反哦

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2017-1-24 01:41 發表
這場好值得一看,平野好似有一面是邪
最後個分完全睇出中日頂級選手個水平分別,石川真係唔係個皮,平野判斷錯誤,回機會球比佢 ,佢唔反手回直線,重拉返斜線(唔知平野係睇到板形,企定定等抽定冇補返反手位意識)。

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2017-1-24 02:06 發表
平野好像是雙反哦
當然現在係雙反 ,佢就係打雙反先比乒總定為重點對象,所以就唔明點解師兄話人打一面邪

有個問題想問,點解女乒既節奏會比男乒快?
主板1: Viscaria 正手 MXP+反手紅V
主板2: Infinity VPS V+正手NEO狂三+反手ELP
副板:RosewoodXO+正手省狂+反手焦點三

厲害, 快可接班做一姐了

我只是話好似, 因不肯定, 沒有話一定。
打邪果位好似是 伊騰美誠
一面邪 福原愛都是一面生膠
同樣重點陪訓
重不重點 未必跟膠有關係
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

石川果樣一面茫然
不過平嘢真係進步得好快
木:樓下文具店流星(TM)
正手:盾牌套膠
反手: 紅雙喜C8

引用:
原帖由 天樂 於 2017-1-24 08:28 發表
石川果樣一面茫然
不過平嘢真係進步得好快
石川個反應直頭重點講

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2017-1-24 08:07 發表
我只是話好似, 因不肯定, 沒有話一定。
打邪果位好似是 伊騰美誠
一面邪 福原愛都是一面生膠
同樣重點陪訓
重不重點 未必跟膠有關係
係呀 ,公佈平野被選中做重點訓練時,正係打奧運前,平野最低潮個時期(佢個時直頭想退隊返歸。比教練、老母'思想教育'好耐先重新上路)。公佈一出,好多人都話有冇攪錯人定係平野既人脈背後發功,乒總話經過全面技術檢討,決定技術層面上打兩面反貼既平野比打陰陽板既伊騰美誠更有大既機會發展

BTW, 全場比場加'班'獎

本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 je5181996 於 2017-1-24 02:34 發表
有個問題想問,點解女乒既節奏會比男乒快?
呢個就天生係女子比男女重心高,重心高移動會較快,重心低就會較穩紮,所以女子起動快但男子力量較大。
本帖最近評分記錄
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 速鳥 於 2017-1-24 09:43 發表

呢個就天生係女子比男女重心高,重心高移動會較快,重心低就會較穩紮,所以女子起動快但男子力量較大。
首先表面我唔識物理同生物, 但係師兄講男女重心問題論點有商榷地方, 重心高低左右是根據物件的形狀,大小,重量,質量分佈等來決定,但一般成年男人通常胸圍大過坐圍例如上39下36,女人恰恰相反例如上34下36,我想女性的重心應該較低才對

引用:
原帖由 nixonwin 於 2017-1-24 11:53 發表

首先表面我唔識物理同生物, 但係師兄講男女重心問題論點有商榷地方, 重心高低左右是根據物件的形狀,大小,重量,質量分佈等來決定,但一般成年男人通常胸圍大過坐圍例如上39下36,女人恰恰相反例如上34下36,我想女性的 ...
科學館有個遊戲,係講明男與女重心的分別,我都係果到先知
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

15年, 我已經看好平野美宇.

又是一句, 平野有好
<-->
.

上 youtube 搜下 "chair experiment(椅子實驗)"

引用:
原帖由 夜魔俠 於 2017-1-24 15:31 發表
馬後炮
馬後炮味濃 ,個時最睇好係佢既好友伊騰美誠,平野最大話題係日本隊九唔答八派個蘿莉打亞錦賽,重要有份落場

25 12
發新話題