發新話題

圖片接龍之相機食先(每人每天最多一次)

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

這個圖片接龍已向版主申請,試業中,大家可以留意番以下規則:

1. 此帖為會友提供分享親身食過飲過既野而設,歡迎介紹精選美食、中伏劣食、每日頹食亦可,唯請勿隨意轉載網上相片和食評

2. 有圖有真相。

3. 請盡量附上地點/價錢/食評等資料,令你的分享更有意義。

4. 為免加重論壇負擔,請勿以論壇上傳附件方式上載多於一幅照片,多圖建議先使用拼圖軟件。

謝謝。

Haggen-Dazs Raspberry& Lychee味雪糕。

尋晚入左一轉7-11想買野飲,就敗左家買雪糕吃了。
細杯裝,$28,好貴,但見個盒印花好靚竟然買左,可能因為上次個特別版mochi味太好食,所以又想試新野。
味道方面,一般啦,似佢本身既mango&raspberry味,酸酸甜甜重奶味。
試過就好,不會再買∼

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本帖最近評分記錄

鹵水拼盤(小),$148左右,黃大仙冬菇亭

明明叫左(小),但係好大碟,三個人諗住等埋個fd叫碟野食住先,到最後仲係食唔哂要打包。鹵水唔太咸,好食,連平日少夾果d款都會食下,推介。
本帖最近評分記錄

Haggen-Dazs Toffee Mochi

終於俾我搵到,7-11,又係$28細盒裝∼
呢隻味唔係間間有架!今天幸運指數*****
巧Kai sim啦啦啦∼ 雪糕入面真係有一粒粒mochi架!

季季紅有米豬,$688
鴻運當頭∼∼

本帖最近評分記錄
  • 鷹眼 +3 感謝分享!! 2017-1-29 08:43
  • laukwok +6 2017-1-28 21:38
  • Dynax88 +6 多謝分享 2017-1-28 16:43

Haggen-Dazs Elderflower & Blackcurrant

入左7-11想食雪糕,見到最愛既紫色!個盒又巧靚靚咁所以又敗家了,$28。今次呢個味道幾好,無Raspberry粉紅色果隻咁甜,okok

本帖最近評分記錄
  • LaPooh +3 好似幾好wor!! 2017-1-29 23:50
  • 鷹眼 +5 一定很好味!! 2017-1-29 23:36

過完年重磅追唔到波,唯有早餐乖d。
響Yo品360買,$5x,800g,算係我食過既各種鞋恰恰懶健康早餐之中最好食果隻...

本帖最近評分記錄

坑口正記下午茶,$34,邪惡炸雞脾配脆豬配熱奶茶(茶沒有入鏡),高熱量高脂肪加勁熱氣,食完變大肥羊,打三日波都救我唔番。

呢間茶餐廳野食幾貴,味道一般,勝在夠闊落,變肥羊後可以坐得舒服d∼

本帖最近評分記錄
  • Dynax88 +1 多謝分享 2017-2-12 19:30
  • Kinkadefan +1 以前有粥賣,近年冇了 2017-2-12 17:54
  • LaPooh +1 新寶城呢間好似開至半夜三點! 2017-2-12 17:51
  • 鷹眼 +1 認同!恭喜!!Kekeekke!!! 2017-2-12 17:44

尋晚行過見到廣告,見到個粉紅罐罐好似好好味咁,又鼠左入circle-k敗家了。
三得利「ナボプゆ微醉」系列既水蜜桃味 ,$12.9~
有氣,飲落甜甜地,似波子汽水,感覺幾清新。
3%alc,飲完不會面紅~~

本帖最近評分記錄
  • LaPooh +1 2017-2-19 13:31
  • Dynax88 +1 多謝分享 2017-2-19 12:53
  • Kinkadefan +1 2017-2-17 10:26
  • 鷹眼 +1 一定很好飲……………… 2017-2-17 10:19

電話傳來朋友的日本美食照,流哂口水,好想食呀∼∼
咁又見星期五,然後天氣又凍,然後又經過,然後又見餓,然後又見差不多晚飯時間,然後又咁岩有位,然後又有d攰想坐下∼
於是就坐低食左個丼。
海膽三文魚丼,$108,Nakaya食堂。

飯量較少,所以刺身剛好可滿滿地伴著吃,三文魚都幾厚切,海膽很鮮味,呢個價錢來說不錯阿!另外跟一個麵豉湯,入面有蘿蔔同豆腐,鹹左少少但醉翁之意不在湯喇∼

本帖最近評分記錄
  • Dynax88 +1 多謝分享 2017-2-27 13:34
  • LaPooh +1 正!!! 2017-2-25 00:30
  • 鷹眼 +1 不斷然後又,然後就……Kekkeke 2017-2-24 23:21
慣性呆笨,易受驚嚇,請勿拍打,歡迎餵食。

夜媽媽,凍冰冰,轉左入7-11搵野食=P
維記雪米糍,減價中$12/2盒。
好少見綠茶味阿∼試下先

本帖最近評分記錄
  • Dynax88 +1 多謝分享 2017-2-27 13:40
  • LaPooh +1 嘩!一定好好味………… 2017-2-26 21:26
  • Kinkadefan +1 正ar!!! 2017-2-26 21:24
  • 鷹眼 +1 真係幾抵wor! 2017-2-26 18:54
  • SSPSK +1 真係未見過噃! 2017-2-26 08:22

今日心情欠佳=(
去買個甜點開心下,哼。
AEON,monteur牛奶忌廉窩夫兩件裝,$15.9。
細細份,少甜唔膩,不錯說

本帖最近評分記錄
  • Dynax88 +1 見到即刻開心番。 2017-2-27 22:56
  • LaPooh +1 我都想食!! 2017-2-27 22:43
  • 鷹眼 +1 賣相好吸引!! 2017-2-27 21:48
  • GatienExtra +1 多謝分享 2017-2-27 21:42

椒鹽墨魚咀,$75,響楓樹窩體育館對面馬路有間寫住“夜宵”既店。
好脆口,椒鹽外有少少咖哩粉味,幾好食。
另外有個椒鹽鮮魷都唔錯的=)

本帖最近評分記錄
  • Dynax88 +1 多謝分享 2017-3-6 23:27
  • 鷹眼 +1 色香味俱全!! 2017-3-5 00:36

忽然想吃八爪魚波波,很久沒有吃了,隨便找一間點一份吃。
八爪魚波波(六粒)拼炒麵,$36,匠工房秀吉。
燒汁有點濃,配著炒麵吃比較好∼ 是少吃多滋味的類型=)

本帖最近評分記錄
  • 鷹眼 +1 非常非常吸引!! 2017-3-6 23:45
  • 乒乓在線 +2 挑戰膽固醇 2017-3-6 23:31
  • Dynax88 +1 多謝分享 2017-3-6 23:27

屯門番尋味美味屋,格仔餅,$13。
首先,呢間士多仔既格仔餅係我食過最好食的,外脆內軟。
不過!!
佢地格仔餅既製作過程非常嚴謹,為左做到好食既效果,我今日計過時,由佢落漿果下起到格仔餅到手,需時整整十分鐘!而且望落鋪內只有一部格仔餅機,如果前面有人要兩底,你可能半個鐘先有得食....所以建議大家預留足夠時間,耐心等候^^

本帖最近評分記錄
  • 鷹眼 +1 好吸引!!! 2017-3-15 21:09
  • Dynax88 +1 睇到都想食 2017-3-12 20:26

呃羊食豆腐∼

冰凍豆腐花$8 脆皮煎豆腐$9
豆腐花夠凍,微甜,剛好∼
豆腐釀薄魚膠,煎到脆加少量辣醬,正∼

旺角,人和,響室外街市條巷,出面好多大遮的。
我唔識路Sorry
本帖最近評分記錄
  • 乒乓在線 +1 多謝分享 2017-8-4 22:04
  • q9450 +1 人和深水埔都有一檔 ^_^ 2017-8-4 17:57

發新話題