發新話題

緣聚網上噴口水

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
哈哈!大團圓結局~
本帖最近評分記錄
  • q9450 +1 希望係咁。 2017-7-21 15:46

引用:
原帖由 Kinkadefan 於 2017-7-19 19:08 發表

個故仔係這樣………………

事缘我有個friend個friend,學打了乒乓球不久,呢位初學者本身性格隨和,好多球友也覺得這位新手打波其實頗有潛質,較早前,這個新手結識到一班以練波為主的球友,原本作為一 ...
干涉吹水?

驚背後講壞話?

引用:
原帖由 Kinkadefan 於 2017-7-19 19:26 發表

條什麽款吖!
當你完全沉迷去信一個人,那個人講乜都係啱!
真理

引用:
原帖由 Kinkadefan 於 2017-7-19 19:51 發表

唉………………忠言逆耳
完全明白

引用:
原帖由 Kinkadefan 於 2017-7-19 19:56 發表

聽聞成班練波友,都已經係成年人,
是否想打職業便要問返他們
年齡歧視

引用:
原帖由 Kinkadefan 於 2017-7-19 18:43 發表
常言道 :
打波不吹水,吹水不打波

究竟係真唔係真?
師兄呢句真理真熟悉,之前已經有某師兄講過

引用:
原帖由 CXC 於 2017-7-21 10:02 發表
BEAR熊~~有人話你係女兒身~波打左九個月~研究下
咁似某人?

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 antispin 於 2017-7-21 10:22 發表
師兄,背後講人是非就易,教到位滴滴仔打到有穩定基本功卻並非易事.
我自己都是滴滴仔,親身體會是,無論你幾有天份都好,都係有位好師父教到你,先會有自己同球友都feel到的進步.
最難得係師兄口中的'阿頭'真 ...
Antispin兄,既然"當事人"都未發表意見,那麼,作為"外人"的師兄為何急急代作澄清?

而且,Kin兄只是分享事件,說出感想,最重要係"沒有明喻誰,沒有暗喻誰",分享事件都不可以,都屬於負能量?

師兄會唔會誤解了別人的意思?

引用:
原帖由 tomtom1995 於 2017-7-21 11:23 發表

非常明白
高手Tom點會明白

希望大家在這兒噴口水的同時,記得要尊重他人!
開玩笑係可以的,但不應干涉其他網友合理的發言權!
我個人覺得假如人地由始至終都未有指名道姓去指責任何人,反而卻遭受某人針對性地回應,
實屬遺憾!
當我掌握好乒乓球基本功,便會捲土重來與大家一齊吹水!!!

引用:
原帖由 Minion 於 2017-7-21 12:37 發表

回應Antispin球友,

顧名思義,這兒(缘聚網上噴口水)係給予任何論壇會員入來吐口水,見到Kinkadefan球友的留言未有明確提及過任何人的名字,而且Kin兄已經好清楚講明這個只是發生在他朋友的朋友身上的一個 ...
正中紅心

引用:
原帖由 Kinkadefan 於 2017-7-21 12:50 發表

多謝Minion球友的諒解及意見
其實,我文中也有提及各師各法,尊重他人教法。
可能Antispin球友未有完全看清楚及了解我想表達什麼意思吧
吹水的自由,難能可貴

引用:
原帖由 antispin 於 2017-7-21 14:12 發表
Minion兄,明白,但不是"胡亂"代入  
http://www.hkttf.com/viewthread. ... light=%2BKinkadefan

只是一個普通球局,代表甚麼?

引用:
原帖由 antispin 於 2017-7-21 14:15 發表
我就是看清楚你表達甚麼先覺得睇唔過眼

不懂理解人不要緊,但不要出口傷人,誤解人家的意思,請多用心去怠覺人和事吧。
本帖最近評分記錄
  • Minion +1 精境!! 2017-7-21 20:54

引用:
原帖由 LaPooh 於 2017-7-21 20:24 發表

我覺得某人九唔撘八就真!
人地純粹入黎喺到吐下苦水,講下故仔
某人卻不停追住人地黎咬,難道咁樣又算尊重他人嗎?
Kin兄說話一語中的,難怪令人 . . .
本帖最近評分記錄
  • LaPooh +1 明白事理!! 2017-7-21 20:56

引用:
原帖由 LaPooh 於 2017-7-21 20:44 發表
希望大家在這兒噴口水的同時,記得要尊重他人!
開玩笑係可以的,但不應干涉其他網友合理的發言權!
我個人覺得假如人地由始至終都未有指名道姓去指責任何人,反而卻遭受某人針對性地回應,
實屬遺憾!
既然清者自清,又何需要反駁

引用:
原帖由 Minion 於 2017-7-21 20:53 發表

非常同意
現今社會生活壓力太大,大家可能只希望進來抒發感受而已,
何必攪到個氣氛……………………唉…………
或者,Kin兄講埋下集,會清楚得多,避免令人誤解

引用:
原帖由 Kinkadefan 於 2017-7-21 21:01 發表

根本都未有下集…………某人便衝出來………………
動作敏捷,反應神速   

一定練波練得多

引用:
原帖由 LaPooh 於 2017-7-21 21:01 發表

搶答
問非所答,扣分

發新話題