33 12
發新話題

[是非] 家長談深圳球館

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動
No  free  lunch.......
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

遠...............................

但係返大陸學波,一來一回d時間都唔少
引用:
原帖由 waichingngo 於 2017-1-10 22:45 發表
國內教練用心

來回既時間...............................
引用:
原帖由 蝙蝠俠 於 2017-2-18 10:07 發表
遠...............................

係遠地方有遠的好,學波文化不同,基本功好穩紮,唔鍾意有38個教練可以換來換去,再唔鍾意咪換球館囉。
本帖最近評分記錄
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 速鳥 於 2017/3/28 11:14 發表
係遠地方有遠的好,學波文化不同,基本功好穩紮,唔鍾意有38個教練可以換來換去,再唔鍾意咪換球館囉。
小朋友如果打波只為興趣沒必要去, 要成績就正常都要付出時間金錢吧.

引用:
原帖由 速鳥 於 2017-2-7 12:34 發表

通常父或母會隨行,見過一家六口;

注:大陸教練其實幾勁,但係如果細路太初級,勁教練係唔想教的,因為教練見到個細路打得下,先會起定個馬,同佢抽過,如果還在基本功當中,教練就便 hea hea 下頂波,人知常 ...
其實係咪唔認真set唔住如果你比佢企定定都set得住,我諗佢會企定定。
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 HKSpurs 於 2017-2-13 11:08 發表

咁即係一般水平不適合上深圳練波
多身體接觸就不怎麼好,衞生問題,曾經上過去睇人練習,至少有兩三名教練方便完不洗手。
雖然香港都有,有次見到教練教教下去方便,入到廁所佢第一件事係...洗手,然後去方便,
完事後佢直接行出去繼續教波。
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 夜魔俠 於 2017/3/28 18:09 發表
只要你肯科水
紅包?

大陸d教練真係有太多選擇
引用:
原帖由 速鳥 於 2017-3-28 11:14 發表

肯唔肯過料,就與人的操手有關,十隻手指有長短,所以唔啱練,可以要出聲。
我覺得學波有分學基本功,學套路,度身設計,特破,四環緊扣,如果上到內地的教練,佢會調控基本功為主,打好基本步法,練好體能及發力,動作要合理,呢d要跟教練好幾年,不過我覺得就算唔同人都可以練得到,所以呢個hea,就算換人都無問題,大陸教練的優勢是「平」。
但去到學套路,大陸教練經驗豐富,所以如果你是長期客仔,呢方面就是最「正」,佢地好打得,佢地會實戰形式教學,真係打到你熟晒波啊
本帖最近評分記錄
  • rckw +2 多謝分享 2017-3-29 13:42
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

講解得好詳細
引用:
原帖由 速鳥 於 2017-3-29 11:40 發表

肯唔肯過料,就與人的操手有關,十隻手指有長短,所以唔啱練,可以要出聲。
我覺得學波有分學基本功,學套路,度身設計,特破,四環緊扣,如果上到內地的教練,佢會調控基本功為主,打好基本步法,練好體能及 ...

引用:
原帖由 速鳥 於 2017/3/29 11:40 發表
我覺得學波有分學基本功,學套路,度身設計,特破,四環緊扣,如果上到內地的教練,佢會調控基本功為主,打好基本步法,練好體能及 ...
thank you, 實用分享

33 12
發新話題