發新話題

[吹水乒乓] 最喜愛的乒乓球場^^

本主題由 (=^x^=) 於 2017-1-13 12:56 下沉
打石檯要計算風速,物理一定要好
小孩子小學時練好乒乓球基本功,
小孩子初中時練好吃得苦,
小孩子高中時練好思想與智慧。

最喜愛的乒乓球場一定係歌街,永遠Book唔到場.只有比賽先有得打.
正手:手掌
反手:手背

引用:
原帖由 速鳥 於 2017-1-10 13:34 發表
風速隨時變

引用:
原帖由 Tonyyip 於 2017-1-10 14:34 發表
最喜愛的乒乓球場一定係歌街,永遠Book唔到場.只有比賽先有得打.
是呢,很多比賽都在歌和老街舉行阿!

引用:
原帖由 速鳥 於 10-1-2017 01:34 PM 發表
除了風速,仲有地雷,簡直是table golf...   
本帖最近評分記錄

回復 6# 的帖子

鯉魚門乒乓球室...... 唔好玩啦, 細到退檯都撞到門...
得過吹字既自己咩料大家心照

引用:
原帖由 Tonyyip 於 2017-1-10 14:34 發表
早十日都未必book到
跟不講道理的人講道理,你也是不講道理

最差
1,犘士-原因已經有人講咗.
2,美林-係正樓梯底打,廁所/更衣室長期開門,周時要入女廁執波.....
3,維園-感覺唔好,似入防空洞.
4,花園12樓-最多只可退檯兩步.

引用:
原帖由 黃大文 於 2017-1-10 17:44 發表
最差
2,美林-係正樓梯底打,廁所/更衣室長期開門,周時要入女廁執波.....
要入女廁執波,呢個真系好尷尬
跟不講道理的人講道理,你也是不講道理

引用:
原帖由 黃大文 於 2017-1-10 17:44 發表
最差
對住廁所打波咁方便?

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2017-1-10 17:29 發表

早十日都未必book到
有緣人先Book到...........

鯉魚門乒乓球室
Nittaku Resist II          正:狂飆8 反:銀河 晴長膠
總重165
stiga defensive wood正:SAVIGA T50 反:Dr Neubauer BISON 防弧
總重:不
yasaka yeo                  正:FX-P 反:狂飆3
總重185

西灣士美非路體育館的乒乓球室,有四種樣:
活動室(大)
壁球室
活動室(小)
乒乓球室
除時唔知 book 左邊到

引用:
原帖由 夜魔俠 於 2017/1/10 18:06 發表
鯉魚門乒乓球室
退台係窄少少,所以我話壁球室幾好,乒乓球室可以.. 打完波食海鮮,正。

引用:
原帖由 rckw 於 2017-1-10 18:10 發表

退台係窄少少,所以我話壁球室幾好,乒乓球室可以.. 打完波食海鮮,正。
活動室(大)
Nittaku Resist II          正:狂飆8 反:銀河 晴長膠
總重165
stiga defensive wood正:SAVIGA T50 反:Dr Neubauer BISON 防弧
總重:不
yasaka yeo                  正:FX-P 反:狂飆3
總重185

美乎體育館最難 book,裹面有間乒乓球室,得一張檯,地方大,簡直是私人房間。

引用:
原帖由 小羊小狼 於 2017-1-10 09:48 發表

屋苑樓下果d臺,超通風XDDDD 仲好大空間一下打入垃圾房
容易打落街

引用:
原帖由 小羊小狼 於 2017-1-10 09:50 發表

咁攪笑
有"野"係附近

引用: