57 123
發新話題

[砌版討論] $2500 想揀輕身橫拍

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動
引用:
原帖由 Ghstt 於 2017-1-8 18:36 發表

唔係掛
G姐太謙了

買咗喇!
本來想買新板alc.s
但磅咗發現好重(91g)
所我都係揀番舊版 alc (87g)
正手紅色T05
反手黑色R7
下星期搵日試下打
期待T05的戰鬥力!

我都岩岩買左支ALC.S, 真系有成91g... 吾知配乜胶好?都想輕番D.
我平時打開190-200g橫板. 今次想around 180-185g.

引用:
原帖由 Ghstt 於 2017-1-8 18:27 發表
Bryce high speed 好用d 定 R7好用d?
R7今日啱啱打過. 包球好(即使係硬板90). 正手偏輕. 反手偏重. 都可以.
Bryce High Speed應該又快又輕. 適合反手.
睇下師兄啱邊種風格啦.
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

所以我最後都揀番alc...
噚日去咗打發球機,
覺得alc + t05 + r7 手感冇用徳國膠咁爽快
速度亦好似冇咁快,但穩定性就比以前高
可能同真係同板的重量有關

樓主如果買完,影番張相分享下
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

剛剛影, 唔知大家睇唔睇到

引用:
原帖由 GatienExtra 於 12-1-2017 01:29 AM 發表

手感上如何,滿唔滿意
打法有啲唔同
呢塊可以連續比我不斷大動作引拍拉球
長時間打冇咁容易攰
可惜我技術有限
同埋呢排先發現細個打波的動作學錯咗...
而家努力更正中...

I brought butterfly iolite before ,78g

回復 62# 的帖子

噚晚同朋友打咗一個鐘,
感覺反手唔夠力,借力打好易落網
(比德國膠寵壞咗)
但拉球的感覺好正
現努力磨合中

另一問 R7 同 baracuda 相比,邊塊好用

我都想請教下

我而家用緊infinity vps 正手狂飚反手baracuda
打法係癲咁快

我都想請教下

以上應用什麼stiga纯木底板?

thx v much

配天弓 mxp ok嗎

早排買左塊橫板, 總重量178克

有試過拉弧及抽擊嗎

57 123
發新話題