74 1234
發新話題

[橫板] $2500 想揀輕身橫拍

本主題由 (=^x^=) 於 2017-1-9 22:21 下沉
引用:
原帖由 GatienExtra 於 12-1-2017 01:29 AM 發表

手感上如何,滿唔滿意
打法有啲唔同
呢塊可以連續比我不斷大動作引拍拉球
長時間打冇咁容易攰
可惜我技術有限
同埋呢排先發現細個打波的動作學錯咗...
而家努力更正中...

引用:
原帖由 hyperzetman 於 2017-1-12 01:47 發表

打法有啲唔同
呢塊可以連續比我不斷大動作引拍拉球
長時間打冇咁容易攰
可惜我技術有限
同埋呢排先發現細個打波的動作學錯咗...
而家努力更正中...
呢塊板好咬球,比較軟,對自己發力要求比較高,要運用好腰腿的力量。唔發力個波唔去,有無甘既感覺
跟不講道理的人講道理,你也是不講道理

I brought butterfly iolite before ,78g

回復 62# 的帖子

噚晚同朋友打咗一個鐘,
感覺反手唔夠力,借力打好易落網
(比德國膠寵壞咗)
但拉球的感覺好正
現努力磨合中

另一問 R7 同 baracuda 相比,邊塊好用

R7
Nittaku Resist II          正:狂飆8 反:銀河 晴長膠
總重165
stiga defensive wood正:SAVIGA T50 反:Dr Neubauer BISON 防弧
總重:不
yasaka yeo                  正:FX-P 反:狂飆3
總重185

引用:
原帖由 hyperzetman 於 2017-1-14 10:47 發表
噚晚同朋友打咗一個鐘,
感覺反手唔夠力,借力打好易落網
(比德國膠寵壞咗)
但拉球的感覺好正
現努力磨合中

另一問 R7 同 barracuda 相比,邊塊好用
呢塊板特色,借力系弱d,不能唔用力放塊板系度擋,一定要主動用少少力帶過去
跟不講道理的人講道理,你也是不講道理

我都想請教下

我而家用緊infinity vps 正手狂飚反手baracuda
打法係癲咁快

又見到綠色物體
Nittaku Resist II          正:狂飆8 反:銀河 晴長膠
總重165
stiga defensive wood正:SAVIGA T50 反:Dr Neubauer BISON 防弧
總重:不
yasaka yeo                  正:FX-P 反:狂飆3
總重185

我都想請教下

以上應用什麼stiga纯木底板?

引用:
原帖由 sim彥 於 2017-1-14 01:15 PM 發表
以上應用什麼stiga纯木底板?
Eternity VPS

thx v much

配天弓 mxp ok嗎

早排買左塊橫板, 總重量178克

有試過拉弧及抽擊嗎

74 1234
發新話題