發新話題

上古乒乓球逸事........

而家有些街枱不是24小時,有些23:00會關閘,或者有工作人員來收網

籃球場、足球場都係咁

我八十年代搓枱是5分話事
我是右手的,但5分話事時我用左手,結果我輸了,對方話打紅雙喜兩個,我話不如打夠一筒。到正球時我用番右手,結果我贏了

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2017-1-5 16:41 發表
康樂棋才是我的強項
應搞個康樂棋論壇
兄弟。。。。看來要會一會你

八十年代雪藏好流行,不小心雪了個高手反而可能惹禍
<-->
.

現在係家長比錢個仔學波, 當年係打個仔如果佢去學波......

界限街 搓枱留波 針雞 哈哈 讀書時已見唔少
多謝R師兄送贈6星板,永遠不會忘記人家的恩惠。
多謝M師兄送贈波爾,永遠不會忘記雪中送5木2碳。

引用:
原帖由 lmichael 於 2017-1-5 21:13 發表

20年前真是未逢敵手
兄弟。。。。看來要會一會你
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2017-1-6 02:02 發表
我要打木子, 唔好打膠子, 膠子, 當年基本係一Q起,兩Q止已分勝負......

基本是 2Q,多個 2 Q便會輸
香港乒乓網

膠子會飛街,追小回追死人
香港乒乓網

以前邊有石檯,地下粉筆劃界,書包做網打地波咋!

咁傳說中既鴛鴦袋,見識過未?

no
我比你細,未見過
香港乒乓網

好懷念呀!

搓台!  
6分4 跟隊, 嬴左之後就話事  
"一分過, 舊例! 指明對方邊個接波. 輸波、留波、留板、留底褲 "
然後行去網前面, 滴一滴自己張台, 就一板 "Band" 埋去

P.S.:
通常都係用最 cheap 舊塊板去搓台
e.g.: 流星粒仔...

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2017-1-5 16:41 發表
康樂棋才是我的強項
應搞個康樂棋論壇
康樂棋都正呀!
大回、小回, 好講技巧

回復 10# 的帖子

我都係秀X坪舊區石台打,後期去左小童群益會打

引用:
原帖由 xstar924 於 2017-1-11 18:06 發表
我都係秀X坪舊區石台打,後期去左小童群益會打
即11座地下?抬兩旁有柱。。。

發新話題