發新話題

[膠皮討論] 正宗國家隊特制N656狂皓2底板

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動
小豬d口碑麻麻地

記住, 淘寶賣家可令人含冤投降
<-->
.

引用:
原帖由 FF7 於 2017-1-3 21:48 發表
小豬d口碑麻麻地
早幾年當特製唔係咁普遍o既時候,小豬係試過將真特製同復刻一齊賣,博人哋唔識分闊字同窄字。之後可能比人插,所以就標明返。
1) N656 國天藍棉/狂飆+60號海綿
2) Arctic Wood 省狂藍棉/MXP
3) Emerald Rasant PowerGrip/Grip
4) 龍5 典馳Type D / 狂飆350
5) 玫瑰CL: 正手 Nittaku大字狂3 反手 tenergy 64
6) Butterfly Kim Taek Soo (紅標金)正手 MX-P  反手 Tenergy 80
7) Butterfly Kim Taek Soo ( 韓金 )
8) Darker Speed 90 10mm  正手 藍V
9) Kokutaku 超super超 極 10mm

引用:
原帖由 hamh 於 2017/1/4 12:08 發表

早幾年當特製唔係咁普遍o既時候,小豬係試過將真特製同復刻一齊賣,博人哋唔識分闊字同窄字。之後可能比人插,所以就標明返。
師兄, 搭單問下, 復刻是否都係紅雙喜特制, 同"真特制"是否只係批次不同?

引用:
原帖由 rckw 於 2017-1-3 22:14 發表

師兄, 搭單問下, 復刻是否都係紅雙喜特制, 同"真特制"是否只係批次不同?
呢樣嘢係無証實o既答案,但係大部份人o既understanding係咁o既:
復刻: 啲廠商o羅咗特制個spec,大量整出來,冇乜點QC,有時可能仲差過市場版,純粹係整畀唔買真特製既人自high
真特制:紅雙喜內部整好QC好晒之後畀國家隊揀,之後畀省隊專業隊揀,
本帖最近評分記錄
  • rckw +6 多謝分享 2017-1-4 12:38
3) Emerald Rasant PowerGrip/Grip
5) 玫瑰CL: 正手 Nittaku大字狂3 反手 tenergy 64
6) Butterfly Kim Taek Soo (紅標金)正手 MX-P  反手 Tenergy 80
7) Butterfly Kim Taek Soo ( 韓金 )
8) Darker Speed 90 10mm  正手 藍V

算吧,太貴還是不買,而且買板不送技術的。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

嘩,原來咁多人都有

這支又是什麼呢?

Old version of the N656, a lot of them are fakes. That's why they change engraving to a diff font and put it on the side of the handle.

聽講是復刻版

咁復刻版同普通市面的狂皓656又有乜分別?

睇下賣家可唔可以提供多d information同proof囉,唔好怕羞同唔好意思,問得深入,呢樣係咩產品我諗冇人清楚得過賣家,check清楚係咩版本,上大陸乒乓forum問下,唔想第日係任何forum見到你分享自己買錯野既經驗,如果你唔care 2000蚊既就博啦
主板1: Viscaria 正手 MXP+反手紅V
主板2: Infinity VPS V+正手NEO狂三+反手ELP
副板:RosewoodXO+正手省狂+反手焦點三

今日試打完狂皓3,發覺碳板真係唔岩我打,用不上力,反而二代更有力量,底勁更強。

引用:
原帖由 Georgett 於 2017-1-4 21:17 發表
今日試打完狂皓3,發覺碳板真係唔岩我打,用不上力,反而二代更有力量,底勁更強。
原來未買皓3. 咁暫時唔好諗佢住啦.
可能既話都試清楚皓2. 睇下近台離台各種打法順唔順手. 睇下打唔打得出自己既戰術.
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

引用:
原帖由 Georgett 於 2017/1/4 21:17 發表
師兄 你好似話用左狂皓三起碼4年, 而家先發現唔啱打..

回復 41# 的帖子

對呀
只怪自己失敗,以為是自己退步了,不關板事,
直到最近在極偶然的情況下試玩2先發覺板有好大影響。

發新話題