發新話題

本週討論:初學乒乓是否要買 Tenergy + ZLC?

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2017-1-2 18:14 發表

呢個應該唔會,賺都唔會賺你好多。
唔推介呢D,家長會唔會認為教練唔專業?

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2017-1-2 18:15 發表

學左幾年,仲有"砍板" 就系好老既 新手
會唔會係咁

回復 93# 的帖子

改唔到
主板1: Viscaria 正手 MXP+反手紅V
主板2: Infinity VPS V+正手NEO狂三+反手ELP
副板:RosewoodXO+正手省狂+反手焦點三

引用:
原帖由 je5181996 於 2017-1-2 18:15 發表
之前經過體育館U9比賽,發現個個都係viscaria同boll alc,仲有少量stiga,我嚇親....第日打u19會用咩板....
唔用超過3000蚊塊板,點對得住自己

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2017-1-2 18:16 發表

其實都ok 咖,對初學水平已經足夠
成品板萬歲

引用:
原帖由 je5181996 於 2017-1-2 18:16 發表
kinson既板個板型好似特別細
小弟check下先

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2017-1-2 18:18 發表

viscaria同boll alc,仲有少量stiga,呢個系自然現象,無乜特別。第日,都系呢d板
而家呢一代小朋友,比我地幸福好多。
但國家隊唔用呢D板

回復 99# 的帖子

zjk alc, boll alc同viscaria都打過哂,viscaria真係最舒服,我經常用反手
主板2: Infinity VPS V+正手NEO狂三+反手ELP

回復 105# 的帖子

國家隊用咩板架?狂飆X?

引用:
原帖由 SSPSK 於 2017-1-2 18:18 發表

有果粉有河粉,當然有瀨粉!
燒鵝瀨粉

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2017-1-2 18:19 發表

不過由於太彈,控唔住,開波出界,接發球飆高,拉波出界。嘗試壓拍,希望減少出界,落曬網
同現實唔同

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2017-1-2 18:21 發表

系細d,柄全部都幼d。因為兒童板嘛
Check完再講

引用:
原帖由 SSPSK 於 2017-1-2 18:21 發表
熱熱鬧鬧,有的過年氣氛!
日日都好熱鬧

引用:
原帖由 je5181996 於 2017-1-2 18:22 發表
改唔到
只好用錢買板吧

回復 102# 的帖子

正常既,個日上駿X見到有個身到好靚好貴既媽媽帶住個女(我估10歲到)買板,個女全程黑哂面,根本都唔係自己揀板,係阿媽揀,問左個價錢先問塊板如何 ,最後買左innerforce alc....

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2017-1-2 18:23 發表

好大機會,家長也可能迷信名牌
名牌效應

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2017-1-2 18:23 發表

小弟check下先
Kinson成品板只係細少少

回復 116# 的帖子

成品板D膠水實到將D海綿痴住塊板

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2017-1-2 18:24 發表

為套裝板飲杯
成品板都無人買

引用:
原帖由 je5181996 於 2-1-2017 06:28 PM 發表 正常既,個日上駿X見到有個身到好靚好貴既媽媽帶住個女(我估10歲到)買板,個女全程黑哂面,根本都唔係自己揀板,係阿媽揀,問左個價錢先問塊板如何 ,最後買左innerforce alc....
世上只有媽媽好

發新話題