57 123
發新話題

賽果【老餅隊球局】 11月7日 (星期五) 北河街市政 先進前哨戰

賽果【老餅隊球局】 11月7日 (星期五) 北河街市政 先進前哨戰

練習賽:先進前哨戰

比賽日期:2008年11月7日
比賽時間:9:00pm-11:00pm
比賽地點:北河街市政局體育館3-5號乒乓球室
     九龍深水埗基隆街333號北河街市政大廈五樓 (電話:27291010)
參賽名額:12人
參賽資格:有資格參加先進運動會的球友(好似係35或以上)
報名方法:可以單人報名,由賽會抽簽配給隊友;也可以兩人為一隊報名(請報名時聲明單人或雙人報名)
     (你有機會在這裏搵到你的另一半……參加先進雙打
比賽制度:兩人為一隊,以隊際作「單 - 雙 - 單」打足三場比賽,每場5局3勝
晉級方法:太複雜,同埋要睇人數,下一個post先講;總之排到最少每隊可以打3輪,每人可以打3場單打,3場雙打
比賽獎品:我諗大家都唔係好志在,係咁意獎冠軍隊當晚打波唔使俾錢
參賽費用:冠軍隊免費,其餘每人20元。

1. pingpong(獨立人士)Confirm
2. Bartender(獨立人士)Confirm
3. oper8648(拍kwokwy - ok隊)Confirm
4. kwokwy(拍oper8648 - ok隊)Confirm
5. 46(拍James007 - 數字隊)Confirm
6. James007(拍46 - 數字隊)Confirm
7. yeungchunfai(拍polyman)Confirm
8. polyman(拍yeungchunfai)Confirm
9. jasonkyy(獨立人士)Confirm
10. dickyho230(獨立人士)Confirm
11. 至高境界(拍bing - bing高隊)Confirm
12. bing(拍至高境界 - bing高隊)Confirm

戰況激烈,最後由數字隊(46 + James)勝出第一。

引用:
原帖由 bartender 於 2008-10-28 12:59 發表
經濟低迷, $20都係錢, $20 = 先進運動會報名費 或 $20 = 7仔 2 can carlsberg beer + 回家巴士錢, 所以一定要為冠軍而戰
改飲金獅會唔會平啲呀。
bartender兄你唔係有個雙打partner嘅咩?先進雙打賽唔一定要兩個人同一個年齡組別架。

仲未見有兩人一組報名

不過呢個比賽唔係打一個人,一定要信任隊友,互相合作。

都話唔係打一個人囉。而且乙丙丁組有時都未必無得打,你睇丙團就知啦。

引用:
原帖由 bing 於 2008-10-28 14:06 發表
我來也, 可單及雙打都o.k. MA組
歡迎師兄。今次其實每個人都要打雙打同單打,不過你若果有夾開嘅雙打partner就可以一齊報,我當你一隊人嚟練波;無嘅話就抽簽分配partner咁解。話唔定你玩完覺得好夾咪一齊去報先進雙打囉,因為報雙打唔使同一年齡組別呀。

仲未有兩個人一齊報,到時雙打啲人全部未夾過嘅,好有趣。
都好,大家試下多啲同唔同嘅人合作。

引用:
原帖由 Polyman 於 2008-10-28 16:50 發表
我同yeungchunfai兩人一組報名
嘩,超強組合終於出現啦,大熱門呀。仲有3個位,各位高手快啲報名呀。

引用:
原帖由 小過童 於 2008-10-28 16:59 發表
可唔可以系個 list 中,自己 mark 個心目中既 parter 嫁

or 在此公開求偶
你可以搵對方協商呀,呢啲嘢總要雙方你情我願先得架。若果傾掂出聲咪得囉,等於你兩個一齊報之嘛,我寫返上去就係。若果唔係就到時抽簽決定,都只能係靠一個字……

引用:
原帖由 小過童 於 2008-10-28 17:24 發表
如果我系冠軍的話,到時到隊啤時段我又可以夾少20蚊
打波冠軍就打波俾少20蚊;隊啤冠軍就隊啤俾少20蚊。分開嚟計數。

引用:
原帖由 james007 於 2008-10-28 18:51 發表
I join too....and I love to partner with oper8648, my Ping Union teamate....
Welcome, another great player! Does it mean that oper8648 agree with the partnership? Please confirm.

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-28 21:18 發表
不材報名 liness" />liness" /> ( 單仁 )
估唔到我尊敬嘅46都到咗先進之年(你真係到咗35?),真係令人感慨。好,預埋你。咁你同James007拍檔一隊,ok?

引用:
原帖由 44_66 於 2008-10-28 22:30 發表

郭兄 ... 其實不材都先進左 好多連 喇
我的青春小鳥一去不回來,我的青春小鳥一去不回來……啦……啦

引用:
原帖由 至高境界 於 2008-10-28 22:53 發表
我曰頭返工, 上唔到綢, 咁快就報哂名
可以加你喺後備先,好唔好?除咗46同James之外,未必可以到齊。

引用:
原帖由 小過童 於 2008-10-28 22:43 發表
kwok 兄,幾時有賽程表呀
我今晚臨瞓諗下,聽照應該有賽程啦。不過具體對賽隊伍都係要嗰日抽簽先知。而家只係有兩隊係埋咗班嘅,其他人都要嗰日先抽簽成隊。

引用:
原帖由 小過童 於 2008-10-28 23:04 發表

千祈唔好介紹比D老板睇這個論壇網頁
大家都用網名,你老闆點知你叫小過童咁神通廣大呀。

希望加名到後備的師兄請留post示意,都唔係無機會呀,因為除咗46之外唔係個個都實得閒。

引用:
原帖由 小過童 於 2008-10-29 09:28 發表

OK .............呀...........我地叫夢想啤酒隊
我地第一個夢想系將$20變成啤酒
下個夢想要突破...........將$20變成紅酒
小心呀小過童,20蚊嘅紅酒,可能含三聚氰胺呀。
ok,一於撮合兩位

引用:
原帖由 oper8648 於 2008-10-29 00:33 發表
Dear James007,

I just return and knowing that you choose 46 as your partner.
I hope we can join as partnership in next time la !
By the way, Mr. Kwok, can I invite U as my partner ?
Thanks ...
It's very nice of you to invite me as partner. Our team should be named (O)per (K)wokwy. Done.

引用:
原帖由 小過童 於 2008-10-29 09:28 發表

OK .............呀...........我地叫夢想啤酒隊
我地第一個夢想系將$20變成啤酒
下個夢想要突破...........將$20變成紅酒
話咁快已經有8人組成4隊,大家都可以好似小過童咁改返個威猛嘅隊名。
各位單身人仕,若果你哋唔自行組隊就可以當晚即場抽簽成隊。

57 123
發新話題