發新話題

賽果【老餅隊球局】 11月7日 (星期五) 北河街市政 先進前哨戰

引用:
原帖由 44_66 於 2008-11-6 09:25 發表
CONFIRMliness" />  
洗唔洗貢大隻字呀.........仲要紅色添 ( 驚D老餅有色盲兼老花 )
最新乒器...........................................
蔣彭龍 9mm + Andro / Roxon 450

引用:
原帖由 44_66 於 2008-11-6 09:25 發表
CONFIRMliness" />  
46你唔嚟就會成為11夫所指嘅罪人

……勢……勢……勢……勢……勢

polyman, yeungchunfai, bing 三位,請留言confirm 是否出席球局,以便安排,謝謝。

confirm o.k. - Bing

引用:
原帖由 bing 於 2008-11-6 16:27 發表
confirm o.k. - Bing
唔該Bing師兄。仲差一pair就齊人,不過呢pair應該唔會甩底,可能未睇到post。

好喇,終於齊人啦。
Avalox500, 雲遊四海,招呼唔到兩位真係唔好意思。歡迎你哋有時間過嚟觀戰呀。

跟住落嚟為咗方便我呃post,就等我分開幾個post慢慢講我心目中聽晚點打法。

我哋而家有三張枱,每枱兩鐘;參加者就有6隊,每隊兩人。有4隊已經自行組隊,未組隊嘅就聽晚即場抽簽組隊。

我嘅諗法係,一方面希望個個人都有咁多場波多,另方面又要完成所有比賽以決出冠軍誰屬,所以有兩點最基本嘅就係:
1. 每次兩隊對賽時都打哂「單-雙-單」三場波;
2. 每場波只能夠打3局兩勝,唔係就好易打唔哂(同我開頭講嘅5局3有啲縮水)

下面講晉級方法,有心機就睇,無心機就聽晚執生都可以。

第一輪比賽

• 6隊抽簽後分3組對賽,每組都打足「單-雙-單」三場比賽。即係每人都打一場單打,一場雙打。
  • 咁兩場單打邊個對邊個呢?為咗簡化件事,就唔好搞排陣咁煩,一開始抽簽時,每個人都抽定一個隊中位置,你係1號位嘅,就永遠都係對另一隊嘅1號位,2號位就永遠對另一隊嘅2號位。
  • 打完第一輸之後,計埋局數,細分,就會分出:勝方第1、勝方第2、勝方第3、負方第1、負方第2、負方第3。
  • 「勝方第1、勝方第2、勝方第3、負方第1」四隊晉級

第二輪比賽

勝方第1 vs 負方第1(晉級賽)---> 晉級決賽隊1
勝方第2 vs 勝方第3(晉級賽)---> 晉級決賽隊2
負方第2 vs 負方第3(友誼賽)

第三輪比賽

決賽隊1 vs 決賽隊2 (決賽)

其餘四隊自由選擇與未曾對賽者比賽

唔知大家明唔明我上面講乜,睇到post嘅唔該俾啲反應。

聽朝我會返公司印定啲表格嚟記分,希望到時比賽可以順利進行啦。

回復 139# 的帖子

完全明白曬!!!

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-11-6 22:47 發表
唔知大家明唔明我上面講乜,睇到post嘅唔該俾啲反應。

聽朝我會返公司印定啲表格嚟記分,希望到時比賽可以順利進行啦。
返公司印定啲表格嚟記分?
你似返自己書房多D Wor

養兵千日,用在一朝呀。咁大個printer放喺枱頭,我平時都無嫌佢阻地方,用下佢印嘢都好應該。

各位師兄,今晚若可能的話,請早幾分鐘到球場,咁我哋可以抽好簽,一有場就開波,唔使浪費時間。

我好蠢, 是否等如6隊打單循環定出名次 (4至6等如負方1至3)?

引用:
原帖由 Polyman 於 2008-11-7 09:07 發表
我好蠢, 是否等如6隊打單循環定出名次 (4至6等如負方1至3)?
千祈唔好咁講,可能係我講得唔夠清楚。
其實係等於單淘汰,但係正常就有8隊會易計數晉級,但係因為我哋場地有限,只能有6隊,所以第1輪之後咪喺負方三隊之中抽一隊嚟晉級囉。負方三隊抽一隊就要計細分睇下邊隊成績最好啦。

發新話題