發新話題

[其它討論] ipong 發球機耐用嗎?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

ipong 發球機耐用嗎?

見到這發球機不貴,但擔心它的耐用性,假如用到100小時都無需維修就幾化算,有人用過嗎?

Ipong 系新物料的無縫波,同現時一般的新物料有縫波不同,彈性同旋轉性能都會吾同,所以如果你買來練習準備比賽的話,就不太適合,
可能因為無縫制做,相當耐用,我都買左D用來玩砂板練習,穊3元一個
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

我所指的是發球機

引用:
原帖由 SSPSK 於 2016-12-28 11:54 發表
我所指的是發球機
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

我買左大摡三個月,平均用1個鐘。都重幾穩定,大多數只用拉下旋和橫打。

大約幾錢到?我都想買個
主板1: Viscaria 正手 MXP+反手紅V
主板2: Infinity VPS V+正手NEO狂三+反手ELP
副板:RosewoodXO+正手省狂+反手焦點三

我買左1200左右。

引用:
原帖由 wong10029 於 29-12-2016 05:45 PM 發表 我買左大摡三個月,平均用1個鐘。都重幾穩定,大多數只用拉下旋和橫打。
即是累計大概90小時?

回復 8# 的帖子

大概差唔多.....

引用:
原帖由 wong10029 於 31-12-2016 12:02 PM 發表
大概差唔多.....
未壞過?

未攞過返廠,只係試過幾次卡住。自己可以Fix因為設計好簡單

一百球可能有一兩次遲左出ball

以千二蚊,我覺得可以接受!

溫馨提示: 收藏時記得將轉盤先拆下才存放, 我嗰部唔知幾時俾人壓過, 再拿出來用時發覺轉盤同摩打接駁位斷咗, 無得救, 膠水都冇用, 零件又唔知邊度搵, 慘極。

回復 12# 的帖子

收到,唔該曬.....

引用:
原帖由 TurboZ 於 31-12-2016 11:18 PM 發表
溫馨提示: 收藏時記得將轉盤先拆下才存放, 我嗰部唔知幾時俾人壓過, 再拿出來用時發覺轉盤同摩打接駁位斷咗, 無得救, 膠水都冇用, 零件又唔知邊度搵, 慘極。
向零售店查詢過原來此發球機所有部件都有獨立發售,包括上下喇叭筒,這資訊希望對閣下有用。

引用:
原帖由 SSPSK 於 2017-1-1 19:42 發表

向零售店查詢過原來此發球機所有部件都有獨立發售,包括上下喇叭筒,這資訊希望對閣下有用。
多謝分享

突然有個諗法,買兩隻唔同顏色喇叭筒,自製一個特注發球機。。。

回復 14# 的帖子

多謝提供資料, 但我身在國外, 部機在ebay買, 問過賣家, 佢乜都話冇, 乜都話唔知, 叫我自己上網搵, 我呢度冇正式代理, 我email咗在美國的官網ipong.net, 但可能佢地放緊假, 幾日都冇回覆, 希望早日有回音。

如果CHing有代理聯絡資料請提供作備用, 多謝先。

本帖最近評分記錄
  • SSPSK +3 深表同情 2017-1-1 23:06

已PM資料給你,希望幫到你。

唉.....慘, 只係斷咗一個齒輪, 官網回覆話呢個情況要成個mid section換, 幾乎要過部新機咁o既價錢, 計埋運費肯定唔止, 你話賣個摩打仔畀我自己裝都合理啲吖, 吹漲, 掉咗佢好過。  

發新話題