52 123
發新話題

兩種歌星

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
有種人 惟恐天下不亂

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-12-24 23:24 發表

做得球手球技一定好,有自己風格自屬必然,所以對手必須分清楚,以免遇上第一類跟左別人節奏,遇上第二類又被氣場嚇親。
有道理

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-12-24 23:25 發表

老師永遠是對的

學校都係咁教
如果自己老師都唔相信,仲可以信邊個?

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-12-24 23:24 發表

做得球手球技一定好,有自己風格自屬必然,所以對手必須分清楚,以免遇上第一類跟左別人節奏,遇上第二類又被氣場嚇親。
上得乒乓論壇一定有討論,有自己風格自屬必然,所以立場必須分清楚,以免遇上第一類人云亦云,失去個人特色;遇上第二類又獨樹一幟,惹來非議。
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 SSPSK 於 2016-12-25 00:07 發表
好似變咗玩接龍
呢堂中文課,玩 造句 ,作得唔好大家互相修正,甘樣大家一齊進入學習的環境。當年小學老師就系甘教我地中文,並不是只有知識的傳授。
歡迎大家創作

引用:
原帖由 SSPSK 於 2016-12-24 21:12 發表
做得歌星歌喉一定好,有自己風格自屬必然,所以聽眾必須分清楚以免遇上第一類又攪唔起氣氛,遇上第二類又攪到場面尷尬,僅此而矣,別無他意。
想打好乒乓球就一定要揾教練,教練有自己教法自屬必然,所以球友必須慎重選擇,以免遇上第一類只作陪練不作講解;遇上第二類又吹水多過做,只想大家找到適合的教練,僅此而矣,別無他意。

引用:
原帖由 SSPSK 於 2016-12-25 00:26 發表

睇下創作大賽又聽下點唱,真係唔使瞓?
好彩明天星期日
瘋人院的院友大多數有失眠症狀,師兄想入院成為一份子

引用:
原帖由 SSPSK 於 2016-12-25 00:28 發表

我真係見過吹水教練
而且個數量系相當龐大,香港乒乓球水平低下,我認為與教練很大關係

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-12-25 00:39 發表

今日聖誕節,玩 通宵 ,悶的時候大家互相搞氣氛,甘樣大家一齊進入High爆的環境。當年老蘭的朋友就系甘教我地玩樂,並不是只有節日時才做。
系咪啊,你唔訓,我同你吹通宵啊

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-12-25 00:47 發表

東方不敗
可能嗰d教練練 葵花寶典

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-12-25 00:50 發表

G兄小心說話,有人會挑機
又系嗰樣野 無自由意志

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-12-25 00:57 發表

一波未平,一波差d起
無甘嚴重

引用:
原帖由 SSPSK 於 2016-12-24 21:12 發表
做得歌星歌喉一定好,有自己風格自屬必然,所以聽眾必須分清楚以免遇上第一類又攪唔起氣氛,遇上第二類又攪到場面尷尬,僅此而矣,別無他意。
討論面攻的打法是否仍然可行時,有自己見解自屬必然,所以立場必須表達清楚,為求減少誤會。站在世界級水平一方,遭到業餘愛好者的反對;站在業餘級水平的一方,又遭到世界一方的反對,以免引起一番爭論,只是想大家理性討論,不再仇視,僅此而矣,別無他意。

引用:
原帖由 SSPSK 於 2016-12-25 10:00 發表
長膠正膠反膠,有得賣自然一定有擁躉,發揮得好贏波自屬必然,所以球員必須分清楚自己專長及個人局限,以免遇上長膠瀨人怪,遇上正膠瀨人快,輸埋反膠瀨板淋,其實業餘打波只求鬆下筋骨開心下,僅此而矣,別無他意。
接龍遊戲 ,突然唔知點接 ,等我唸下先

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-12-24 23:29 發表

S兄寫得太好,可以百搭
萬能key

引用:
原帖由 rckw 於 2016-12-25 10:27 發表

教你自己練
原來教練系甘解,學到野

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-12-25 11:04 發表

打波一定有勝負,有輸有贏自屬必然,所以自己必須學會謙虛同放下,以免贏波後,串串貢,輸波後,又耿耿於懷。
現實是打乒乓球的人非常執著,要麽自以為是,過度自信,要麽過分自卑,走兩大極端都是不利身心健康

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-12-25 11:26 發表

最慘係冇得揀
教練你有得揀

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-12-25 11:29 發表

咁好玩
簡直系好揾啦,開部發球機,甘就收三百一個鐘,好工至此,夫復何求

52 123
發新話題