發新話題

兩種歌星

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 gattfry 於 2016-12-25 17:01 發表
一星期只學一次每次一個鐘,個甲組教練叫你做下熱身,做下setting,話咁快就一個鐘,汗都未出就走了
輕輕鬆鬆一個鐘

引用:
原帖由 SSPSK 於 2016-12-25 17:05 發表
做得教練都有一定技術,有自己風格自屬必然,有一種喜歡與學員討論技巧及對策,事半功倍,另一種極度權威,學員必須百分百聽話不得有異議,所以搵教練必須配合自己性格,以免怕醜仔遇上第一種教練又難斷症,多口仔遇 ...
第一種極少

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2016-12-25 17:09 發表

可能根本無過料,只是不斷甘操練,話唔到佢有咩問題。既然甘有熱誠,點解唔翻大陸學,可能路程來回心力交瘁,太麻煩,我覺得麻煩d辛苦d系值得,人地系省級教練。
時間可以證明一切,學多一排如果仲系學唔到野,唔 ...
無限貢獻金錢,但無效果

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2016-12-25 17:11 發表

太dum波鐘啦 ,仲有教練遲到,早退
一個鐘,實際練習,可能得翻半個鐘,想進步都幾難,練習時間甘少
中左教練毒

引用:
原帖由 gattfry 於 2016-12-25 17:16 發表

你講中哂我同佢講果d野,如果嫌上大陸麻煩,自己租個場租埋發球機練拉上下旋,可能仲好過跟佢果d所謂甲組教練
但又驚被人笑

引用:
原帖由 gattfry 於 2016-12-25 17:18 發表

冇計,佢太信個教練,仲好肯定同我講個教練冇dum佢波鐘,真係慘
不聽他人勸告,已經中毒太深

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2016-12-25 17:21 發表

呢獲 真系比錢交學費,學下點分有無dum波鐘
永遠學唔到

引用:
原帖由 gattfry 於 2016-12-25 17:22 發表
我有次同佢打波,我試下用佢塊板,我摸摸佢塊膠,嘩!點解殘得咁緊要既?打哂滑果隻!
我問,你教練冇同你睇下d器材既咩?佢話冇喎⋯死未!
教練睬佢都傻

引用:
原帖由 gattfry 於 2016-12-25 17:31 發表

佢水平太低,跟本唔識分有冇dum
明顯以為自己有進步,但 . . .

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2016-12-25 17:36 發表

仲計埋,可能有d教練唔識教,學錯野,一旦成為習慣,日後要改更加麻煩,走太多冤枉路 ,曬完錢,曬時間,仲要曬精神,你話死未,日後遇上個更有權威,又要重新學過,認真唔系露
所以一揾就揾甲組教練

引用:
原帖由 夜魔俠 於 2016-12-25 17:38 發表
上次我見張鈺教得幾好 不過荷包一定傷
夜魔兄有跟?

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2016-12-25 17:38 發表
我唸再討論落去,要改標題, 教練種類何其多,一起分享學波辛酸史  
咁樣話自己教練

引用:
原帖由 SSPSK 於 2016-12-25 17:47 發表

一開獨立標題又會政治化,利益沖突,難免又開火。。。

平和地討論

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2016-12-25 17:50 發表
所謂教練不一定有技術,學波揾教練自屬必然,有無風格不需要理會,最緊要教到你野。所以必須慎重選擇,以免遇上第一類dum波鐘教法,你又以為好專業,事實無點教野,遇上第二類務實型教法,你又以為低層次,其實 ...
甘心做水魚,冇計

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2016-12-25 17:52 發表

明白明白,當小弟無講過 ,我地系和平理性的討論,吹水
開火前夕

有朋友跟教練學左半年都無明顯進步,同教練講想買塊粒仔試下,教練只講左一句“咁咪仲衰”,朋友硬頸真係轉用粒仔,可能冒犯左教練的權威,果然“仲衰”,結果分手下場。

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-12-25 19:19 發表

中左教練毒
有機會被 洗腦

外面的世界很精彩
外面的世界很無奈

https://youtu.be/wROyP-7I0pM

引用:
原帖由 SSPSK 於 2016-12-25 19:44 發表
有朋友跟教練學左半年都無明顯進步,同教練講想買塊粒仔試下,教練只講左一句“咁咪仲衰”,朋友硬頸真係轉用粒仔,可能冒犯左教練的權威,果然“仲衰”,結果分手下場。
你朋友最後如何?

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2016-12-26 02:22 發表

有機會被 洗腦
不斷贊美

發新話題