發新話題

[球板討論] 業餘球迷測試: Stiga Carbonado 290底板打新波

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
引用:
原帖由 范少伯 於 2016-12-22 14:57 發表

有趣!

S 兄 係咪真系要加入戰圏?依家係暴瘋語前夕,喱度隨時變戰場。。。

http://hkttf.com/viewthread.php?tid=85538&page=1#pid1236954

(雖然都可能只係虚火)

S 兄 要带備足 ...
精彩經常,等睇對戰

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-12-22 23:01 發表

係港鐵趕絕小弟
雪櫃/洗衣機/床褥 入港鐵就無問題
練武之人帶把關刀,系再平常不過的事,偏偏要趕絕
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20151001/19316259

引用:
原帖由 TomLai 於 2016-12-22 23:08 發表

關雲長有赤兔馬. 騎馬回家不就行了吧.
如果現代社會,可以騎馬代步就好

引用:
原帖由 SSPSK 於 2016-12-22 20:58 發表
即如關雲祥話大關刀好用,你又去買一把,我諗你點拎返屋企都有問題。
講開又講,其實武術用品店,有得買,而家比人練習用的兵器其實都唔會特別重

引用:
原帖由 SSPSK 於 2016-12-22 23:23 發表
可能關二哥拎起塊290搖搖頭嘆息,我都等出990先買。
關二哥也打乒乓球

引用:
原帖由 je5181996 於 2016-12-29 14:42 發表
不過我覺得stiga出既純木quality應該好過碳,有心打碳板既好多都買alc zlc innerforce, 夠力水又手感唔差,我呢d冇乜錢既玩家唔敢試新野,淨係敢買大路球板,所以真心感謝敢試新野既波友,支持繼續出評測,加油
打碳板 多數打butterfly 一定無死
認同師兄講法 tiga出既純木quality應該好過碳

其實 alc 都系1300左右
zlc  1800左右
super zlc 2700左右
一般alc 已經好夠用
如果手感想好些,可選擇innerforce系列
butterfly碳板 大路,唔適合都容易d 放出去

是的,這兩款純木也比較多人打

http://www.sunnywise.com.hk/shakehand.htm
張繼科超級ZLC
@HKD3,390  每月優惠2,600,多數舖頭都系大約2700

拉絲基本上所有木板面都會出現,所以一定要預先

butterfly現在的板唔會起,唔需要護木液。
而stiga 會起木絲

所以買sitga 碳板,不如買蝴蝶alc,始終穩陣

發新話題