33 12
發新話題

乒乓球桌上最討厭的一種人

睇黎各位都有遇過呢種人

回復 1# 的帖子

打球的得著,除了解自己技術弱點,器材特點,無他。

贏的又不是贏了世界冠軍,輸的又不是贏了個世界,莫非自己要一世透過球局混飯吃?自己沒控制好情緒?那如何還能求樂?傻的嗎?

天下何處無芳草,沒必要庸人自擾....

引用:
原帖由 futari 於 2016-12-21 15:19 發表
打球的得著,除了解自己技術弱點,器材特點,無他。

贏的又不是贏了世界冠軍,輸的又不是贏了個世界,莫非自己要一世透過球局混飯吃?自己沒控制好情緒?那如何還能求樂?傻的嗎?

天下何處無芳草,沒必要庸人 ...
你何來見到我情緒控制唔好呢?又何來見到不樂?
我只是分享一下所見所聞
你就拉到人生、世界觀,小弟也無話可說
本帖最近評分記錄
  • Kenixting +10 非常贊同 2016-12-22 13:29

我睇呢d波友技術都係不高,講多過做既人,樓主完全唔洗理佢 .
乒超領隊 : 雄昇球會

引用:
原帖由 mlc130213 於 2016-12-21 17:17 發表

你何來見到我情緒控制唔好呢?又何來見到不樂?
我只是分享一下所見所聞
你就拉到人生、世界觀,小弟也無話可說

瀨你滴死,瀨網波!先輸贏到佢!

對手有呢波就嘮躁到拆天,
自己有呢波就笑騎騎.

回復 28# 的帖子

實沒特別針對任何人,勉勵的可以是任何人。沒必要對號入座。我都是分享見解而已。

引用:
原帖由 fastloopattack 於 2016-12-20 18:17 發表

想當年,佢個仔同我差唔多年紀,唔係鼓勵小朋友!  
師兄唔洗灰心,既然佢個仔自己技不如你,就算佢同佢個仔點講都改變唔到事實真相
主板:個性蝴蝶王      副板:個性龍五      日直:Speed   90 特厚
正手:藍省狂3           正手:黑標省狂3    單面:Tenergy 05
反手:Dignic 05         反手:黑標省狂3

正膠:Clipper Wood   長膠:Senso V3   中直:YEO
正手:Spinpips Red   正手:Neo 天極2   正手:Neo 天極2
反手:敏沖                 反手:Curl P-1R    反手:Vega Asia

回復 17# 的帖子

唔關技術高低,係人際關係影響判斷 . 以力服人,維持短暫;以德服人,較為持久 .

引用:
原帖由 葉師傅 於 2016/12/23 21:23 發表
唔關技術高低,係人際關係影響判斷 . 以力服人,維持短暫;以德服人,較為持久 .
師父~係唔係要贏到對心服口服,(但係超難,總有d人唔服)

引用:
原帖由 葉師傅 於 2016-12-23 21:23 發表
大家公平比賽,但通常輸左都係唔服,要上訴

有幾多人認自己差過他人?

回復 39# 的帖子

改變唔到世界,唯有適應世界 .

輸波爆粗

33 12
發新話題