24 12
發新話題

[砌版討論] 砌板一問!!

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

砌板一問!!

小弟打中近、近枱快攻,直板橫打,請問以下砌法可以嗎?

木板:Stiga Energy Wood (WRB)
正手:Tibhar MX-P (2..1)
反手:Tibhar VOLCANO火山

一個唔錯既配置 ~ ENERGY WOOD 能量木
一聽個名就知道 能量十足
"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

何不試試STIGA永恆VPS

回復 3# 的帖子

2塊板主要分別係邊?

Energy wood...我小時候有過一塊

小球有機時代產品,好令人懷念。

估唔到呢款產品係無機大球時代仲出現

引用:
原帖由 vr1717 於 2016-12-15 14:57 發表
一個唔錯既配置 ~ ENERGY WOOD 能量木
一聽個名就知道 能量十足
自身發力好當然有能量,如果發力唔好,真系無乜力

建議 stiga intensity nct

回復 5# 的帖子

7年冇打過波,想搵返之前手感!

引用:
原帖由 FELDTZ 於 2016-12-15 16:08 發表
7年冇打過波,想搵返之前手感!
原來如此,但系eg 好似停產左

而且你打而家d膠,亦唔會有七年前的手感,應該用翻七年前的膠

回復 7# 的帖子

Thx!!我會試試∼

回復 10# 的帖子

木板搵到,不過膠就搵唔返...
Butterfly Sriver-EL

最大問題係波都唔同左

引用:
原帖由 FELDTZ 於 2016-12-15 17:14 發表
木板搵到,不過膠就搵唔返...
Butterfly Sriver-EL
Butterfly Sriver-EL 仲有啊

回復 13# 的帖子

冇記錯係大左,不過有咩分別..
我打波個時代王浩仲係一哥,好懷念。
本帖最近評分記錄

回復 15# 的帖子

我中學既時候仲係馬琳,王皓,王勵勤分天下,冇打六年,變左做馬龍樊振東,張繼科都過哂全盛時期,錯過左好多好野
主板1: Viscaria 正手 MXP+反手紅V
主板2: Infinity VPS V+正手NEO狂三+反手ELP
副板:RosewoodXO+正手省狂+反手焦點三

中近、近臺快攻,覺得應該碳板比較適合。

價錢相若既,Yasaka 同 Donic 有不少選擇。
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

回復 17# 的帖子

我就係砌左塊勁極12,
點知太大力,所以想換...

回復 16# 的帖子

係吖,令人好懷念...
同埋睇返今年比賽,發現我連許昕都唔識先知我錯過左好多野...
柳承敏個陣都好勁!

打開直板相隔得耐冇打乒乓要再砌新拍打,是老友的會叫你轉打橫拍, 最多再開始時不爽
<-->
.

24 12
發新話題