發新話題

[其它討論] 40+乒乓球

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動
3樓1星球易打,似舊球,就是輕了一點;建議用2星,球感比1星重和硬一些。兩種球的QC也不錯。

回復 46# 的帖子

小弟會淘寶729 1星,到時同大家講下咩感覺
主板1: Viscaria 正手 MXP+反手紅V
主板2: Infinity VPS V+正手NEO狂三+反手ELP
副板:RosewoodXO+正手省狂+反手焦點三

引用:
原帖由 rckw 於 2016-12-18 16:07 發表

大概講下.. 因為有信譽的店不止一間, 稍有懷疑的我都唔會再幫襯

1) 首先我對佢賣彷stiga(打左格仔)拍套好有保留...
2) 呢度有師兄都提過佢賣假xiom袋...
3) 乒乓家園網友對佢評價都不太好
4) 我 ...
taobao只去yaosir / 金龍,買左三四年未試過有假
本帖最近評分記錄
  • rckw +2 小弟都係 2016-12-20 00:28

點解我相信YAOSIR?
有一次我買左支新龍5橫板,發現馬龍個樣比較暗D,我有所懷疑所以寄返比佢,佢幫我查詢紅大媽同寄返紅大媽驗板。
最後發現原來新一批龍5個馬龍ICON係有色差,YAOSIR叫紅雙喜直接寄返支龍5比我。 因此就十分信任他。
本帖最近評分記錄
  • SSPSK +2 多謝分享 2016-12-20 08:48
  • je5181996 +1 多謝分享 2016-12-20 00:43

回復 48# 的帖子

我幫襯金龍呀,我仲買左佢自己出既膠水同油,不過我見冇乜人買同埋自己未試過其他牌子既膠水同油,所以唔敢做review住
sorry for off topic
主板2: Infinity VPS V+正手NEO狂三+反手ELP

引用:
原帖由 夜魔俠 於 2016-12-18 19:06 發表
Nittaku三星做多球
傾家蕩產之選

引用:
原帖由 日橫直削 於 2016-12-20 00:26 發表

taobao只去yaosir / 金龍,買左三四年未試過有假
有冇 link
試過買八盒 seamless 3*波,每個波打一次幾個鐘後,個波好明顯有幾個位軟左 ,波友話大陸可以買到大批唔合格既3*波 (一蚊人仔一個),可能有人買左分細盒賣返出來。

樓上話淘x買到假野唔開心,其實應該係以"外國牌子,就預左係假。 中國牌子既平價野,應該係真。中國牌子既貴野,如果收返差唔多錢,都應該係真"既要求

回復 52# 的帖子

pm左你,你睇下岩唔岩心水

回復 54# 的帖子

收到唔該,個價都幾大路

回復 55# 的帖子

師兄想買咩牌子???????

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-12-20 00:51 發表

有冇 link
試過買八盒 seamless 3*波,每個波打一次幾個鐘後,個波好明顯有幾個位軟左 ,波友話大陸可以買到大批唔合格既3*波 (一蚊人仔一個),可能有人買左分細盒賣返出來。

樓上 ...
就算合格波都會有咁既問題,新波係咁

回復 58# 的帖子

其實一蚊人仔一個波...又好似平得有D過份

引用:
原帖由 je5181996 於 2016-12-20 00:24 發表
小弟會淘寶729 1星,到時同大家講下咩感覺
729我試過 垃圾一樣

引用:
原帖由 日橫直削 於 2016-12-20 01:11 發表

就算合格波都會有咁既問題,新波係咁
講緊無縫喎, 唔係 DHS 同 雙魚個 d 有縫波

YAOSIR(姚堅)在內地乒乓球圈子好似有D地位吧! 唯一不好就是在河北石家莊, 發貨時間起碼4-5日想得到深圳轉運倉! 同部份嘢貴過香港。
引用:
原帖由 日橫直削 於 2016-12-20 00:36 發表
點解我相信YAOSIR?
有一次我買左支新龍5橫板,發現馬龍個樣比較暗D,我有所懷疑所以寄返比佢,佢幫我查詢紅大媽同寄返紅大媽驗板。
最後發現原來新一批龍5個馬龍ICON係有色差,YAOSIR叫紅雙喜直接寄返支龍5比我。4 ...
***60後新手從2015年初重拾球拍兼新學打橫板***
1) ADIDAS - AVENGER CARBON - 狂8 + BARACUDA (196g)
2) BTY M MAZE  - MXP + R7 SOFT (180.3g)

引用:
原帖由 je5181996 於 2016-12-20 01:09 發表
師兄想買咩牌子???????
基本上,會買銀河 S40+ 同普通 40+ seamless 3* ball 囉

Kinson 40+ ball is playable

Kinson感覺都幾ok, 打落冇3/f 1星同雙魚1星咁淋...!
引用:
原帖由 efour 於 2016-12-20 09:23 發表
Kinson 40+ ball is playable
***60後新手從2015年初重拾球拍兼新學打橫板***
1) ADIDAS - AVENGER CARBON - 狂8 + BARACUDA (196g)
2) BTY M MAZE  - MXP + R7 SOFT (180.3g)

回復 65# 的帖子

好多教練用kinson

發新話題