發新話題

[球板討論] 檜夾板打狂飆OK嗎!?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

檜夾板打狂飆OK嗎!?

Hello 各位師兄師姐~ 好耐冇出POST啦~

又有問題想請教下各位~~ 我啱啱收左塊NITAKKU中直SEPTEAR 7檜夾板, 想知道一般檜夾同狂飆夾唔夾架? 我知道單檜就唔會打狂飆, 咁檜夾又點呢~? 有人試過可以分享嘛~?

謝謝~~~

SEPTEAR用硬綿反膠, 挺不起
<-->
.

檜木打日系皮應該軟為適合。

引用:
原帖由 cprc1213 於 2016-12-8 15:38 發表

又有問題想請教下各位~~ 我啱啱收左塊NITAKKU中直SEPTEAR 7檜夾板, 想知道一般檜夾同狂飆夾唔夾架? 我知道單檜就唔會打狂飆, 咁檜夾又點呢~? 有人試過可以分享 ...
試咗先、可能你得呢

我試過一位乒友日直柳承敏配R7,打落手感非常之好,野野可以拉扯到

我諗狂飊同R7差唔多,大家都係硬底,建議可以一試,如覺得需要彈啲,咪灌次油再試

引用:
原帖由 mmfc821 於 2016-12-8 18:15 發表
我諗狂飊同R7差唔多,大家都係硬底,建議可以一試,如覺得需要彈啲,咪灌次油再試
大陸膠同德國膠係完全兩樣野。大陸膠係發力膠冇乜借力

同埋灌油其實唔會點彈,係令塊膠軟d易透d

引用:
原帖由 cprc1213 於 2016-12-8 15:38 發表

又有問題想請教下各位~~ 我啱啱收左塊NITAKKU中直SEPTEAR 7檜夾板, 想知道一般檜夾同狂飆夾唔夾架? 我知道單檜就唔會打狂飆, 咁檜夾又點呢~? 有人試過可以分享 ...
個人檜夾都唔會打狂飆,必死無疑 。不過你照樣可以試下,始終要自己試先明白系咩感覺

唔知呢塊4層檜夾+胡桃木面板打唔打到狂, 不過應該冇直板
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 夜魔俠 於 2016/12/9 00:38 發表

板厚:4.9mm
Goriki Super Drive 係7mm

剛力 長膠板 4.9mm
剛力 Super Cut 削球板 4.9mm
剛力 Super Drive 攻擊板 7mm

(呢期YEN低水, 睇左D資料.. sorry離題tim)

唔該哂各位意見~~~

另外我想知,有冇邊塊外國膠打落似狂飈?BARACUDA或者K1似嗎?佢地又啱唔啱檜夾~~?

謝謝~~~

引用:
原帖由 cprc1213 於 2016-12-9 18:01 發表
唔該哂各位意見~~~

另外我想知,有冇邊塊外國膠打落似狂飈?BARACUDA或者K1似嗎?佢地又啱唔啱檜夾~~?

謝謝~~~
MXS,已經試過配檜,但較重
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

發新話題