21 12
發新話題

[球板討論] 新舊款蝴蝶

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

新舊款蝴蝶

個人覺得新款雷射防偽幾靚,唔知板身質素有無轉變呢?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

質素當然無變啦,我個人反而覺得唔靚

質素無變就好,防偽方法一耐就有人仿制,每次用新防偽信心會大的。

我都覺得新防偽唔靚仔.. ZJK, Viscaria等等原本拍柄後面塊牌變左一粒珠..

引用:
原帖由 rckw 於 2016-12-5 11:09 發表
我都覺得新防偽唔靚仔.. ZJK, Viscaria等等原本拍柄後面塊牌變左一粒珠..
無錯,嗰粒野非常嘔心

印度西施

引用:
原帖由 SSPSK 於 2016-12-5 11:18 發表
印度西施
薛家燕
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

板身就應該冇變
但好似汽水蓋

設計同美觀 . . . 不可兼得

大陸有不少波友話新款Q碼VISCARA 比前兩年出的版本好打好多...!
引用:
原帖由 SSPSK 於 2016-12-5 10:58 發表
個人覺得新款雷射防偽幾靚,唔知板身質素有無轉變呢?
***60後新手從2015年初重拾球拍兼新學打橫板***
1) ADIDAS - AVENGER CARBON - 狂8 + BARACUDA (196g)
2) BTY M MAZE  - MXP + R7 SOFT (180.3g)

好木難求,各款球拍新不如舊就聽得多,今次竟然係新好過舊。

我覺得唔靚.......

Q碼VISCARA
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2016-12-15 14:06 發表
40527Q碼VISCARA
請問師兄有無打過舊版,可否講解下新舊對比

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2016-12-15 02:11 PM 發表

請問師兄有無打過舊版,可否講解下新舊對比
SORRY,我只是玩板 ,只知厚了

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2016-12-15 14:21 發表

SORRY,我只是玩板 ,只知厚了
唔緊要 ,我唸應該硬左,好力左,所以暴力人士覺得好打左,但手感方面應該震動減少

極度醜陋,一股濃烈的 cheap 味。

Butterfly Viscaria Blade Review with Liam Pitchford:-

https://www.youtube.com/watch?v=y6X0bHFXhr4&t=332s

***60後新手從2015年初重拾球拍兼新學打橫板***
1) ADIDAS - AVENGER CARBON - 狂8 + BARACUDA (196g)
2) BTY M MAZE  - MXP + R7 SOFT (180.3g)

唔系呀。。。 我覺得幾靚仔wor。

我都有一粒。。。

打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

引用:
原帖由 直直地 於 2016-12-16 14:16 發表
唔系呀。。。 我覺得幾靚仔wor。

我都有一粒。。。

其實好睇襯唔襯,張繼科系列咪唔靚lor,可以話系好醜樣, 配你呢塊藍色手柄都過得去

21 12
發新話題