發新話題

[球板討論] 兩塊大陸膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

兩塊大陸膠

件事就 gum 既。。。。

朋友推薦話兩塊大陸膠好打。

一塊係lkt 紅鑽石 金糕海綿
另一塊係銀河火星二 soft

打開外套既我,就買黎試試。

打算放落直板度
balsa大芯,檜面,碳板 3+2結構。

邊塊做正手比較適合呢?
我反手發力好過正手。

唔灌膠。

謝!
本帖最近評分記錄
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

我會揀LKT正,銀河反
主:Donic ZhouYu Two (Xiom Vega China + Vega Europe 2.0)
副:120G 日直單檜(Xiom Omega V Tour)

引用:
原帖由 koala 於 2016-11-25 12:38 發表
我會揀LKT正,銀河反
我會相反
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

lkt正,銀河反,btw,我成日覺得兩面都係大陸膠真係好重
主板1: Viscaria 正手 MXP+反手紅V
主板2: Infinity VPS V+正手NEO狂三+反手ELP
副板:RosewoodXO+正手省狂+反手焦點三

balsa 大芯, 塊板只有 69g 先有呢個設定。
本帖最近評分記錄
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

反手發力好過正手
lkt 紅鑽石

引用:
原帖由 r_t 於 2016-11-25 15:15 發表
反手發力好過正手
lkt 紅鑽石
師兄太簡潔。。。

lkt 正手定反手?
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 直直地 於 2016-11-25 15:36 發表

師兄太簡潔。。。

lkt 正手定反手?
sorry, 反手

唔好试,實好差

你打開外套;就算唔灌膠。最好滴幾滴 BB 油落火星二膠面,用手搽均就得,唔係會唔慣
利申:打左火星二 soft幾年

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-11-26 08:39 發表
你打開外套;就算唔灌膠。最好滴幾滴 BB 油落火星二膠面,用手搽均就得,唔係會唔慣
利申:打左火星二 soft幾年
謝!

不過會唔會搞到立次次架?

已經上左膠。錦姐藝搽個面,唔係搽海綿?
搽左有咩改善?
本帖最近評分記錄

發新話題