24 12
發新話題

[砌版討論] 想砌塊輕身橫板,請問各位有咩介紹?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

想砌塊輕身橫板,請問各位有咩介紹?

底板有想過要innerforce layer alc,但配甚麼膠好?
現在donic burn all+底板配天極3和狂飊3,感覺有d太重
想轉外國膠
反手攻球越攻越快,正手攻球不太理想
成塊板加起來不過$2000都ok
本人本身冇乜力,innerforce layer zlc又如何?但可能會over-budget
請大家俾D意見我 thanks

引用:
原帖由 Bty 於 2016-11-16 12:31 發表
底板有想過要innerforce layer alc,但配甚麼膠好?
現在donic burn all+底板配天極3和狂飊3,感覺有d太重
想轉外國膠
反手攻球越攻越快,正手攻球不太理想
成塊板加起來不過$2000都ok
本人本身冇乜力,in ...
正手 Donic M1,反手 Donic M2

順好多,小弟 之前都係呢個配置

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-11-16 12:35 發表

P1,P2都OK
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

引用:
原帖由 tomtom1995 於 2016-11-16 13:14 發表

P1,P2都OK
p系列好透板 太透太淋

agree.... P1 really too soft...............................................
引用:
原帖由 GatienExtra 於 2016-11-16 13:16 發表

p系列好透板 太透太淋

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-11-16 12:35 PM 發表

你用innerforce layer alc 做底板?

引用:
原帖由 夜魔俠 於 2016-11-16 02:23 PM 發表
BUTTERFLY AL 二面FX-p
請問FX-p耐用嗎?

引用:
原帖由 Bty 於 2016-11-16 15:19 發表

你用innerforce layer alc 做底板?
佢底板同你現時使用的一樣

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2016-11-16 03:21 PM 發表

佢底板同你現時使用的一樣
哈哈咁innerforce layer alc配M1 M2都好?

我快橫板Innerforce Layer ALC 都88gram啊, 一d都唔輕
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 Bty 於 2016-11-16 15:31 發表

哈哈咁innerforce layer alc配M1 M2都好?
如果唔系太高要求都ok

引用:
原帖由 alanchan 於 2016-11-16 03:31 PM 發表
我快橫板Innerforce Layer ALC 都88gram啊, 一d都唔輕
可以叫店主幫手搵塊輕D

引用:
原帖由 GatienExtra 於 2016-11-16 03:38 PM 發表

如果唔系太高要求都ok
Thanks

引用:
原帖由 Bty 於 2016-11-16 16:07 發表

可以叫店主幫手搵塊輕D
Butterfly最變態的地方, 就係佢的板重控制得好好, 最多輕3gram或重3gram左右, 要找你要睇運氣丫~~~

還有M1, MXP, MXS, ELS(49g 小鳥板形)等都係重量級的重膠丫~~~

利申:上面的膠, 我買過我磅過的!
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

引用:
原帖由 alanchan 於 2016-11-16 05:31 PM 發表

Butterfly最變態的地方, 就係佢的板重控制得好好, 最多輕3gram或重3gram左右, 要找你要睇運氣丫~~~

還有M1, MXP, MXS, ELS(49g 小鳥板形)等都係重量級的重膠丫~~~

利申:上面的膠, 我買過我磅過的!
重過中國膠??????

回復 16# 的帖子

我都有塊MXP. 同729-08一樣咁重. 奧查橫板型. 50+g. 兩塊都好重.
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

用緊Andro TREIBER K OFF 82g,結構似波精,力量係波精九成,但比較靈活輕巧,

想輕係不錯選擇!

Donic X1(鉑金/黃金) 和X2都很輕.
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

引用:
原帖由 TomLai 於 2016-11-16 07:36 PM 發表
我都有塊MXP. 同729-08一樣咁重. 奧查橫板型. 50+g. 兩塊都好重.
重量同bryce high speed差成培

MP-S 又如何?重唔重?

24 12
發新話題