發新話題

如何分辨真偽?

日板好少會咁唔清喎;其實你去搵一塊歐版打幾下,再打返你自已個塊;你感覺唔到塊日版低勁實在 d;基本上你塊日版可能係歐版扮囉

引用:
原帖由 青見人 於 2016-11-2 18:53 發表

據傳聞大部分...
咁又唔知係咪;不過講真,歐版扮日版都係 YaSaka 正貨
其實 stiga 先最大分別

引用:
原帖由 zeio 於 2016-11-3 07:15 發表

你冇講錯,個火印原意真係唔係用來分真假,係日本乒協要求所有用於其國內所辦比賽既器材都要有注册,係全球眾多中國人崇外,成叉日認為日本啲貨靚啲,QC好啲,總之乜叉都好啲啦,認定 ...
波友,你前半解釋得好;但後半咁做,本身唔係 JTTA 的貨,代理商自已加上,就係犯法啦
而且日本牌子都有 N-JTTA同U-JTTA 啦

引用:
原帖由 zeio 於 2016-11-3 08:49 發表

呢下法例唔知有冇管,早兩年 STIGA 啲造工真係粗過粗鹽,所以國行之前重係星勝代理果時傳過話啲貨運到大陸後由代理再拋光,都唔聽見話有法律問題
當然犯法啦,除非你話個代理係有權分自已既貨運去日本就唔同

引用:
原帖由 SSPSK 於 2016-11-3 09:52 發表
全球一體化之後,行/水貨分別已經愈來愈模糊,不過用仿/偽/假呢類字眼就千萬要小心。
關乜事,唔係行/水貨,你好似唔明喎

引用:
原帖由 hendrywai 於 2016-11-4 01:28 發表
我上2個月係 萬達都買左塊YEO 都係有火印,但我深信我買到果塊一定係正貨,從質量和做功應該都睇得出,我都唔信40年老字號,會賣塊$3xx既假貨,做衰自己多年既招牌,再講如果賣假野,我做生意既都唔會賣yasaka,賣都賣 ...
我都講下;我好多波友返港買乒乓用品都係去萬達,信譽好嘛;好老實,我就唔會信萬達賣淘貨或用歐版扮日版,我反而估個塊跟本係日版,但個火印做得唔好,廠知送去日本,好大機會比日本代理打返轉頭,於是咪比要日版既其他地區代理囉

發新話題