發新話題

如何分辨真偽?

佢好似係香港總代理商
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

我知佢老字號,老闆又有來頭先幫襯佢,其實我都唔信佢會做衰自己個名,但睇塊版又好似有啲同人唔同咁………

引用:
原帖由 chaiwan 於 2-11-2016 03:06 PM 發表
我星期一響萬達買的,如果響呢度買都係假,仲可以點?
萬達應該靠得住,網上的圖又靠唔靠得住呢?

唔知Yasaka個JTTAA火印究竟有幾多款,我自已有兩支日板個 J 字上面係冇一橫的,但網上好多都有,唔知係年代問題定係中國行貨用咗唔同o既印? 我以前都買過淘寶山寨,一支有一支冇,而且個印都好清晰,不過字體就有分別同埋冇乜火燒感。

師兄,您好, 市面上真的有很多假的球拍, 也許入貨東主都不知道是假的, 但我們是yasaka香港代理, 如果是我們公司出售的產品絕對是真的, 我們不會為一件產品去毀去40年我老號招牌, 而且我們是國家隊元老開的店, 絕對不會做這些無聊事情, yasaka板這款是歐洲生產, 如覺得可能有懷疑, 我們可以要求日本YASAKA確認您手上的是否真假, 請放心, 如需要證明, 可以拿回我公司, 我們影相後, 我們會要求日本YASAKA公司解釋. 我們公司入貨要確實供貨者之安全性才入貨, 我們都怕入到假貨, 來歷不明我們拒絕入貨, 我們亦影了我們現時在公司的YASAKA球拍, JTTAA很清楚, 所以請您帶您的球拍給我們, 我們亦希望YASAKA公司可以給一個答覆給我們. 多謝您給我寶貴意見, 等待您的的球拍,.

萬達的YASAKA球拍

歡迎大家來萬達體驗下YASAKA球拍的正貨。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-11-2 13:51 發表
日板好少會咁唔清喎;其實你去搵一塊歐版打幾下,再打返你自已個塊;你感覺唔到塊日版低勁實在 d;基本上你塊日版可能係歐版扮囉
據傳聞大部分嘅YaSaka板係由歐洲做,然後送去日本做品質檢定,過到檢定後會烙上JTTAA。

BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

你好,首先我也相信你們出售的產品才會向你購買,但我遇到的問題也有其他網友覺得未能確定,從你們上載的相片火印的清淅度和我球拍上的火印本人也覺有分别,亦多謝你們對出售的產品的售後支援,我明天會帶同我的球拍回你們的門市拍照驗証。再給多點資料,我是本星期一上午約十時半連同正手狂飆八,反手Acuda s2在你們灣仔門市購買的
引用:
原帖由 萬達 於 2016-11-2 18:27 發表
師兄,您好, 市面上真的有很多假的球拍, 也許入貨東主都不知道是假的, 但我們是yasaka香港代理, 如果是我們公司出售的產品絕對是真的, 我們不會為一件產品去毀去40年我老號招牌, 而且我們是國家隊元老開的店, 絕對不會 ...

引用:
原帖由 chaiwan 於 2016-11-2 19:23 發表
你好,首先我也相信你們出售的產品才會向你購買,但我遇到的問題也有其他網友覺得未能確定,從你們上載的相片火印的清淅度和我球拍上的火印本人也覺有分别,亦多謝你們對出售的產品的售後支援,我明天會帶同我 ...
唉, 師兄啊, 個火印係手工整上去架, 快快深淺唔同好正常, 有時D工友上下班, 上午的工友有力D"辣"深左, 下午班的工友無乜力"辣"淺左, 時常有的........
就如板面木紋一樣, 天然野, 有差別也唔出其吧!!!

就算柄形, 我楂過某出名品牌的同一型號的板, 快快厚薄手感都唔同, 我百分之百確定有工差!!但手工野, 這真係正常啊!!!

除非好似Butterfly板面個編碼用laser機用電腦燒上去就唔同姐......

小弟覺得呢個不足已証明是否真假!!
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

咁STIGA球板又怎樣辨別真偽呢?

引用:
原帖由 青見人 於 2016-11-2 18:53 發表

據傳聞大部分...
咁又唔知係咪;不過講真,歐版扮日版都係 YaSaka 正貨
其實 stiga 先最大分別

買野如果唔使睇真假,波鞋都可以高仿當真

買野如果唔使睇真假,波鞋都可以高仿當真著

回復 35# 的帖子

買野如果唔使睇真假,波鞋都可以高仿當真著,仲同自己講外型質地同真都冇分別丫, 最緊要入到三分波,我真係冇野講……

回復 32# 的帖子

如果呢個火印唔係防偽特徵,我同意你講法。

引用:
原帖由 chaiwan 於 2016/11/3 06:33 發表
如果呢個火印唔係用黎分别真偽,我同意你講法。
你冇講錯,個火印原意真係唔係用來分真假,係日本乒協要求所有用於其國內所辦比賽既器材都要有注册,係全球眾多中國人崇外,成叉日認為日本啲貨靚啲,QC好啲,總之乜叉都好啲啦,認定 J.T.T.A.A. 呢五個字就係優質保証,唔係流嘢,先搞到國內行貨冇人睺,焗住出廠後由代理商自行上火印

引用:
原帖由 zeio 於 2016-11-3 07:15 發表

你冇講錯,個火印原意真係唔係用來分真假,係日本乒協要求所有用於其國內所辦比賽既器材都要有注册,係全球眾多中國人崇外,成叉日認為日本啲貨靚啲,QC好啲,總之乜叉都好啲啦,認定 ...
波友,你前半解釋得好;但後半咁做,本身唔係 JTTA 的貨,代理商自已加上,就係犯法啦
而且日本牌子都有 N-JTTA同U-JTTA 啦

所謂見微知著,就算唔係重點野,以日本人做野方式唔似係咁,我上日本yasaka網站,佢啲版個jttaa塊塊都清淅到不得了,唔知係自己野就做好啲定係點……

日本行貨同國內行貨火印有分別唔係咩秘密,國行肯定係出廠後加

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016/11/3 08:28 發表

波友,你前半解釋得好;但後半咁做,本身唔係 JTTA 的貨,代理商自已加上,就係犯法啦
而且日本牌子都有 N-JTTA同U-JTTA 啦
呢下法例唔知有冇管,早兩年 STIGA 啲造工真係粗過粗鹽,所以國行之前重係星勝代理果時傳過話啲貨運到大陸後由代理再拋光,都唔聽見話有法律問題

發新話題