79 1234
發新話題

如何分辨真偽?

我都講下;我好多波友返港買乒乓用品都係去萬達,信譽好嘛;好老實,我就唔會信萬達賣淘貨或用歐版扮日版,我反而估個塊跟本係日版,但個火印做得唔好,廠知送去日本,好大機會比日本代理打返轉頭,於是咪比要日版 ... [/quote]

呢個估計比較合理

蛋頭唔好亂吹,已經夠煩

日版同國行分別在於火印既位置

正手一面向天,柄身指向心口
日版既响柄身左邊
國行既响柄身右邊

例外:YEO Pro,正手(以"Extra Offensive"壓克力膠牌計)一面倒轉左

我開頭都估會剪得唔齊,但之後再磨,其實又ok喎

引用:
原帖由 chaiwan 於 2016-11-4 11:36 發表
我開頭都估會剪得唔齊,但之後再磨,其實又ok喎
樓主最好快d去萬達攪清件事
主板1: 橫板-Viscaria (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda192g
主板2:橫板-Viscaria (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda 182g
主板3:橫板-方博碳 (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda 188g
主板4: 橫板-Stiga Rosewood V (FL), 正MXP, 反Donic S2 188g
主板5: 橫板-Timo Boll Spirit (ST), 正MXP, 反Donic Baracuda190g
主板6: 橫板-鐵牌孔令輝 special (葫蘆柄), 正MXP, 反Donic Baracuda 184g

經萬達老闆郭先生詳細解釋後,問題已解決

引用:
原帖由 chaiwan 於 2016-11-4 16:26 發表
經萬達老闆郭先生詳細解釋後,問題已解決
點解決?換板?
事已至此,應講清講楚
主板1: 橫板-Viscaria (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda192g
主板2:橫板-Viscaria (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda 182g
主板3:橫板-方博碳 (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda 188g
主板4: 橫板-Stiga Rosewood V (FL), 正MXP, 反Donic S2 188g
主板5: 橫板-Timo Boll Spirit (ST), 正MXP, 反Donic Baracuda190g
主板6: 橫板-鐵牌孔令輝 special (葫蘆柄), 正MXP, 反Donic Baracuda 184g

引用:
原帖由 shopaholic603 於 2016-11-4 01:32 發表

我打兩句0野,你就一大篇0野0黎「教精」我,到我俾心機逐點回應,你又縮埋唔敢回,一副不屑同我討論0既嘴險,係咁你一開始就唔好咁寸去扭曲(或者你話0既「借鏡」,whatever)件事啦,嘥晒我0的心機。

...
你地... 放鬆d啦香港人

引用:
原帖由 ernestho113 於 2016-11-4 18:17 發表

你地... 放鬆d啦香港人
同意 下次你想串人之前應該自己放鬆0的,用下腦;今次放過你啦

有腦有得用,冇腦就冇得用

回復 79# 的帖子

好多版友等緊師兄你0既下集大結局,可唔可以分享下?

我估係你接受咗店舖0既解釋,冇換板冇退貨,係唔係?

打緊波,晏d…………

郭先生聲稱曾經聯絡過日方yasaka公司有關此事件,被對方反問咁有乜問題?日方也承認這火印是人手焊上,每塊也可能不同及這火印並非防偽特徵,另外郭先生亦有題到不同地區的jttaa字樣也有一些分别,所以各網友日後如買yasaka的球板,jttaa字樣如有不清楚,不用擔心,因為這是日方yasaka廠商也承認控制不到的事……再一次多謝萬達職員Wendy小姐及郭先生的專業講解∼∼

Hody

引用:
原帖由 萬達 於 2016-11-3 14:34 發表
多謝各位師兄, 我都好多謝那位貴客, 及體諒, 有時一大批貨來到, 我們沒有人手每一件去驗查質量是否合格, 或個JTTAA印是否清識, 所以每次是提供給客人自己選擇, 我們幫貼上, 而這次發生這事情, 對那位客人真的很抱歉, ...
絕對支持萬達

搞掂就好,開開心心去打波

79 1234
發新話題