27 12
發新話題

[砌版討論] $1000 想砌板五夾,生膠+反膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動
引用:
原帖由 GatienExtra 於 29-10-2016 10:03 PM 發表 五夾木 照顧左反手,正手嗰邊又差左;七夾木正手好,反手又變左唔咬球,都幾麻煩 ,橫打如果不是太強,怕打不透板,食唔住球
可以諗starwood 65D異質,正手黑檀,反手檜木。

這裏個個扮新手
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2016-10-29 23:53 發表
這裏個個扮新手
唔好踢爆人地啦

引用:
原帖由 Georgett 於 2016-10-29 21:39 發表
七夾?吉田怎樣?600 only
吉田海偉係好板.
但係我諗打生膠要求夠快, 最好塊七夾板最好有咁stiff得咁stiff.
CL, P700, 陳靜啱啲.
至於橫拉, 睇
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

板yes
反手 mark v hps soft max
正手 生膠 想容易透板 可選擇 Andro Blowfish /andro hexer pips+
呢個配搭應該唔錯
唸唸下都唔好打五夾木,打生膠,就要抽擊,而抽擊系七夾好力水d

引用:
原帖由 kof2500hk 於 2016-10-29 22:39 發表
玫5 stiga 正手spectol 反手m1 比人逼反手都無架啦 m1 彈返過去 博一博好過m2 m3 拉波啦
有朋友放咗塊CL-CR-WRB喺我度. 正手Plaxon 525, 反手Moristo SP生膠. 我反手生膠打得唔好, 調轉塊板正生反反. 正手故然幾好. 反手橫打(塊膠好硬好彈)進取啲都OK.
(我自己塊陳靜正手正膠, 反手焦點3.)
即係話: CL (CR-WRB)正生反反OK. 反手橫打博唔博啲睇自己.
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

各位一定要注明直 或 橫
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

27 12
發新話題