發新話題

[砌版討論] 淘寶買左塊板

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

淘寶買左塊板

前排發現淘寶買國產既板比香港平好多,所以想買一塊,試下個質量如何,跟住就左塊勁極7,729-08es 45度再加塊cj800036-38度兩面弧圈型的,大約200蚊,如果係香港買都要3百尾,我想問下呢個組合會唔會好重?我用緊183g既拍

自己感覺,沒人可議,亦無可取代,無需妄自菲薄。
打球好與壞要和自己的付出平衡,不然的比較就是緣木求魚。
物價和質量沒有必然關係,既可以其暴利,亦可以其清貨。
若沒化學,材料學製造學和製造學 常識 了解人為的商業秘密,探求質量,討論既沒起點,亦沒水平,可能是自討苦吃,浪費青春。

回復 3# 的帖子

覆帖係一種緣份

陳李張王何吳劉甘余, 曾于歐周伍郭藍呂魯邱畢許雷陸林白蔡黎田

會唔會好重?純粹你自己感覺,每個人對重的定義也不同。一塊木,不計膠皮,有人覺得90g太重,有人覺得90g仲系太輕,要去到95g先舒服,所以自己舒服就得啦,唔需要下下甘標準的。

唔該哂咁多位既意見,唔好意思我係新手所以有好多問題日後都要請教咁多位師兄,多多包容

引用:
原帖由 je5181996 於 2016-10-28 19:45 發表
唔該哂咁多位既意見,唔好意思我係新手所以有好多問題日後都要請教咁多位師兄,多多包容
不需要覺得唔好意思,唔明白當然要發問,無所謂的,我們都很樂意解答的。
本帖最近評分記錄
  • rckw +5 非常贊同 2016-10-28 19:54

Delete....

taobao邊間鋪賣真野?

回復 10# 的帖子

我係瑩戀買,我見都幾多認證同問過下人先揀呢間

瑩戀有賣假野,我買過xiom袋,比左錢後發現原來官方跟本無出過拖喼款,我問佢係未真野, 唔回覆我,我3日後伸請退款,佢拖左我一星期先話冇貨可以退款,因我信用卡比錢,回返錢比我張卡,等左成個月, 件貨800幾人仔,手續費前後食左我近6-70蚊港幣。因為未成功出貸,無得比劣評。呢間野我永久blacklist
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 je5181996 於 2016-10-30 03:36 發表
我係瑩戀買,我見都幾多認證同問過下人先揀呢間
瑩戀幾好

回復 12# 的帖子

Thanks for your information.

可以開店名? 樓上講果間螢X,我對佢冇乜信心,可能我見到佢D假拍套就唔想幫襯..

我唔敢買佢既進口貨,只係買國產野,希望唔好出事

我剛試淘了幾件平價品 dj200 板(6-8人仔/塊)和幾件櫻花868反膠(7-9 人仔/塊)連其他膠水和貴一點膠皮) )
依家有支付寶HK 好方便
主板1: 橫板-Viscaria (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda192g
主板2:橫板-Viscaria (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda 182g
主板3:橫板-方博碳 (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda 188g
主板4: 橫板-Stiga Rosewood V (FL), 正MXP, 反Donic S2 188g
主板5: 橫板-Timo Boll Spirit (ST), 正MXP, 反Donic Baracuda190g
主板6: 橫板-鐵牌孔令輝 special (葫蘆柄), 正MXP, 反Donic Baracuda 184g

內地人好多用金龍乒乓xx
主板1: 橫板-Viscaria (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda192g
主板2:橫板-Viscaria (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda 182g
主板3:橫板-方博碳 (FL), 正MXP, 反Donic Baracuda 188g
主板4: 橫板-Stiga Rosewood V (FL), 正MXP, 反Donic S2 188g
主板5: 橫板-Timo Boll Spirit (ST), 正MXP, 反Donic Baracuda190g
主板6: 橫板-鐵牌孔令輝 special (葫蘆柄), 正MXP, 反Donic Baracuda 184g

你係土佬買嘢,要有心理準備,會係流嘢.
冇路捉,.

發新話題