發新話題

馮天薇都退埋隊

退隊都啱嘅,真係退步咗好多,無謂阻住班細嘅上位

其實馮天薇係自願退隊還是被退隊?我喺ittf's fb入面見到好多人話新加坡乒總放走馮天薇一定會後悔,如果係自願退隊d人唔會咁講。其實馮天薇喺奧運團體賽陀衰家,加上已經30歲,新加坡乒總嫌佢老輸打贏要,掃佢走。再加上有于夢雨,周一涵,林葉,曾尖呢四個,團體賽仲可以組隊,佢被退隊,真喺唔出奇。

的確于夢雨,林葉,周一涵,曾尖仲未成大器,尤其于夢雨已經27歲,成績一般,點信得過?冇咗馮天薇,可以話成隊短期唔會有成績,明知馮天薇咁重要,都可以放走,就算只做精神領袖都好過冇吖,加上新加坡隊人事複雜,之前試過球員教練起過衝突,男女隊主教練一齊換人,所以我懷疑馮天薇喺咪真心想退隊。

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2016-10-26 11:10 發表

幾個月前仲話一定要打2020
係呀,睇過報道,當時心諗:仲嚟?點知.......

新加坡乒總

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-10-27 07:11 發表

李嬸重打得喎,咁單打、團體係爭銅有機囉,你唔係諗住新加坡爭金奪銀呀嘛
新加坡仲可以爭單打,團體的銅牌。我意思係馮天薇已經下滑咗咁多,下屆都34歲,仲想打多一屆,唔好啦掛?係時候讓位,見到佢被日本四美橫掃,慘不忍睹,只係估唔到佢係被掃走

感覺新加坡乒總幾麻煩,之前劉國棟教女隊成績幾好(奧運世錦團體都第二),已經有曬交代,喺成績上冇走人嘅必要,都頂乒總唔順,我覺得新加坡乒總應該幾專制鍾意指手畫腳,唔聽話都手起刀落。

仲邊有人敢入隊?幫你打生打死,一反面即刻唱衰人

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-10-31 13:38 發表

成班僱傭兵睇錢,冇話敢唔敢
我諗開頭冇諗住唱衰人先,點知馮大姐重話要代表新加玻,咁即係唔比面 STTA,佛都有火
咁又係大家所需,不過入隊前要有隨時被唱既心理準備。呢個世界冇永遠朋友亦冇永遠敵人,只有共同利益,說不定大家好快復合

發新話題