41 123
發新話題

馮天薇都退埋隊

馮天薇都退埋隊

Singapore 要搞青訓?

退隊都啱嘅,真係退步咗好多,無謂阻住班細嘅上位

引用:
原帖由 airwaves 於 2016-10-26 00:01 發表
退隊都啱嘅,真係退步咗好多,無謂阻住班細嘅上位
但無新人

除了只可以參加奧運(世界大賽)的國援

[quote]原帖由 airwaves 於 2016-10-26 00:01 發表
退隊都啱

她可有回自己的生活
<-->
.

對星,可能英聯賽,南亞賽緊要d!!!

有冇link

無可厚非,真係唔夠揮。

其實馮天薇係自願退隊還是被退隊?我喺ittf's fb入面見到好多人話新加坡乒總放走馮天薇一定會後悔,如果係自願退隊d人唔會咁講。其實馮天薇喺奧運團體賽陀衰家,加上已經30歲,新加坡乒總嫌佢老輸打贏要,掃佢走。再加上有于夢雨,周一涵,林葉,曾尖呢四個,團體賽仲可以組隊,佢被退隊,真喺唔出奇。

引用:
原帖由 airwaves 於 2016-10-26 00:47 發表
其實馮天薇係自願退隊還是被退隊?我喺ittf's fb入面見到好多人話新加坡乒總放走馮天薇一定會後悔,如果係自願退隊d人唔會咁講。其實馮天薇喺奧運團體賽陀衰家,加上已經30歲,新加坡乒總嫌佢老輸打贏要,掃佢 ...
佢老極 後面果4個4年內應該都未過到佢。。。。

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-10-26 00:28 發表
有冇link
Ittf.com 揾下

引用:
原帖由 airwaves 於 2016-10-26 00:47 發表
其實馮天薇係自願退隊還是被退隊?我喺ittf's fb入面見到好多人話新加坡乒總放走馮天薇一定會後悔,如果係自願退隊d人唔會咁講。其實馮天薇喺奧運團體賽陀衰家,加上已經30歲,新加坡乒總嫌佢老輸打贏要,掃佢 ...
冇馮天薇,爭好遠,新加坡班友未訓醒,以為週一涵,林葉,曾尖 係平野、伊藤個級數

引用:
周一涵,曾尖沖擊力比馮好,退也應該

的確于夢雨,林葉,周一涵,曾尖仲未成大器,尤其于夢雨已經27歲,成績一般,點信得過?冇咗馮天薇,可以話成隊短期唔會有成績,明知馮天薇咁重要,都可以放走,就算只做精神領袖都好過冇吖,加上新加坡隊人事複雜,之前試過球員教練起過衝突,男女隊主教練一齊換人,所以我懷疑馮天薇喺咪真心想退隊。

引用:
原帖由 airwaves 於 2016-10-26 01:17 發表
的確于夢雨,林葉,周一涵,曾尖仲未成大器,尤其于夢雨已經27歲,成績一般,點信得過?冇咗馮天薇,可以話成隊短期唔會有成績,明知馮天薇咁重要,都可以放走,就算只做精神領袖都好過冇吖,加上新加坡隊人事複雜,之 ...
睇左 ittf, 馮天薇係不獲續約

于夢雨都唔安全;星隊話等于夢雨傷好,先決定于夢雨既合約

早前球員教練發生沖突後,有報導話馮、于灑大牌

報導有指馮自07年成為新公民後落袋 300萬新紙(~216萬美金)

十日前,球霸王越古離婚

新加坡今年犯太歲

覺得因為星加坡的乒乓打法太過崇尚兩邊弧, 沒有加少少自己的色彩, 在40+後, 鬥氣鬥力更難與其他國家揮......... 馮遇怪膠例失手, 或者是星加坡只靠兩邊弧, 訓練期間基本鮮有怪膠陪練
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2016-10-26 09:57 發表
覺得因為星加坡的乒乓打法太過崇尚兩邊弧, 沒有加少少自己的色彩, 在40+後, 鬥氣鬥力更難與其他國家揮......... 馮遇怪膠例失手, 或者是星加坡只靠兩邊弧, 訓練期間基本鮮有怪膠陪練
唔關事,馮本身遇怪膠就失手;反而近年好左;于姐就冇頭三板。
如果正正常常,中國都唔出口

引用:
原帖由 airwaves 於 2016-10-26 01:17 發表
的確于夢雨,林葉,周一涵,曾尖仲未成大器,尤其于夢雨已經27歲,成績一般,點信得過?冇咗馮天薇,可以話成隊短期唔會有成績,明知馮天薇咁重要,都可以放走,就算只做精神領袖都好過冇吖,加上新加坡隊人事複雜,之 ...
幾個月前仲話一定要打2020

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2016-10-26 11:10 發表

幾個月前仲話一定要打2020
係呀,睇過報道,當時心諗:仲嚟?點知.......

新加坡乒總

41 123
發新話題