發新話題

失望

引用:
原帖由 直拍橫打c 於 2016-10-21 23:02 發表
運動員都係專心訓練避談政治為妙

唉。。。
你討厭政治,政治卻來攪你,今次好明顯'糖棚'叫佢同來 ,人笨比人做踏腳石

引用:
原帖由 范少伯 於 2016-10-22 08:38 發表
希望 貓前輩 可以再考虑關帖。因為無辧法令到全部人都不用顏色去標签别人的。然后是也無法令到全部人都理性讨論的。结果有些時候 A 方批评 B 方,如果 B 還擊就変成 ...
你講乜呀,我唔見有人唔理性囉,我就唔讚成關帖;乒乓球網唔討論乒乓球員,唔通討論佘詩曼被困海口

引用:
原帖由 nixonwin 於 2016-10-22 10:44 發表

同意 打乒乓球都攪到咁複雜 ,黃生冇做過殺人放火呀,唔駛開POST聲討批鬥佢呀,其實呢個POST算唔算對黃生的政治傾向作出歧視行為
點歧視呀 ;成班沖住出來叫停

其實點解要鎖,唔理佢咪沉底算囉, lee 到掛名都叫 HKTTF,唔係 CTTF;討論乒乓球員既行為都唔比;唔合聽就話要鎖,點講得通 ,鎖就真係對管理員失望。

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-10-22 11:54 發表

歧視?
我其實想知,黃生係自已走去站台、冰種叫交人自願去、定點,三版都冇人問,得係有人係咁叫鎖貼

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2016-10-22 19:14 發表

專心打波都要有人俾錢佢訓練咖
lee 個先係問題,如果比錢個位叫佢去就要討論下
你話黃生自已去站台,跟本唔洗理,佢自已私人時間,唔犯法,話之佢。

即係點 ,真失望

引用:
原帖由 NTPF4 於 2016-10-24 12:41 發表
黃生咁紅,又成日係大陸打波,必成統戰對象。
乜唔係今年先打中超
上去訓練,唔係要比錢

引用:
原帖由 速鳥 於 2016-10-24 12:59 發表
明星級乒乓球員,一舉一動,可以代表了整個香港乒乓球運動員的形象,甚至是香港的代言人,所以公開討論是有必要的。

我覺得討論要基於香港運動員為主體,不是聲討某某人,今次主角是乒乓球星在政治中表態,對香港 ...
其實最好唔好攪,唔表態就最好

引用:
原帖由 NTPF4 於 2016-10-24 14:22 發表
黃鎮延2015年已代表廣東隊打兵超,知冇?
咁真係唔知,咁就佢自動自覺去都站台唔奇

發新話題