發新話題

失望

引用:
原帖由 悠閒一族 於 22-10-2016 12:05 PM 發表

咁咪姐係唔俾人"討論"

討論一定有正、反方,如果以合理判斷的話,呢 D "含有討論 POST"、"有可能變成討論 POST" 的所有 POST 都要關帖?
討論與辯論又唔同, 討論無立場, 辯論就針鋒相對, 似比賽計分定輸贏, 罵戰區就太負面咯。。。

引用:
原帖由 SSPSK 於 2016-10-22 16:57 發表

討論與辯論又唔同, 討論無立場, 辯論就針鋒相對, 似比賽計分定輸贏, 罵戰區就太負面咯。。。
討論點會冇立場 . . .

引用:
原帖由 日橫直削 於 2016-10-21 16:22 發表
運動員支持建制不是問題,但撐何妖。。。
呀廷都係專心打波算啦
專心打波都要有人俾錢佢訓練咖

希望又點 ? 失望又點 ? 求其發洩下 ! 明日仲有把嘢等住要做 .
乒超領隊 : 雄昇球會

好心就咪喺度用殘體字啦

黃生今日己經是香港的公眾人物,佢用自己的身份影響力為人站台,當然是代表着認同某君理念而為之.
但對香港人這十多年社會受到種種蠶蝕,飽歷不公義,下珊九萬字,有人會對黃生失望係正常不過.
黃生既然是乒乓球人,係乒乓論壇有討論也合情合理,討論到此都不見有失理性,
兼且也尊重黃生選擇,只是感到疑惑,就此講下又可需封帖?

多年來大家都希望香港有自己的人能打上國際乒壇,過去三十年有限公司的方針做法,大家都知有幾難,
中間有多少人争取過無功而還甚至被消失了,今日見到黃生成就大家開心珍惜,對他有所期許自然更関心多了.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2016-10-22 19:14 發表

專心打波都要有人俾錢佢訓練咖
lee 個先係問題,如果比錢個位叫佢去就要討論下
你話黃生自已去站台,跟本唔洗理,佢自已私人時間,唔犯法,話之佢。

即係點 ,真失望

運動員唔係富豪,都要揾食

乜原來香港已經不能夠有自由去表態自身政治立場?

應該話,香港人只有自由去表態支持一些「自稱自由的反政府立場」, 否則就會遭受文革式的批鬥。

黃生支持邊位係黃生既事!你支持邊位係你既事!黃生有冇表達對你失望先?

引用:
原帖由 nikipang9041 於 2016-10-23 18:24 發表
黃生支持邊位係黃生既事!你支持邊位係你既事!黃生有冇表達對你失望先?
我可以對黃生表達失望,黃生亦可以對我表達失望,只是佢無而已

黃生咁紅,又成日係大陸打波,必成統戰對象。

明星級乒乓球員,一舉一動,可以代表了整個香港乒乓球運動員的形象,甚至是香港的代言人,所以公開討論是有必要的。

我覺得討論要基於香港運動員為主體,不是聲討某某人,今次主角是乒乓球星在政治中表態,對香港是否有利,或是會損害香港在國際中的形象呢,這點我們不仿深入討論一下。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 NTPF4 於 2016-10-24 12:41 發表
黃生咁紅,又成日係大陸打波,必成統戰對象。
乜唔係今年先打中超
上去訓練,唔係要比錢

引用:
原帖由 速鳥 於 2016-10-24 12:59 發表
明星級乒乓球員,一舉一動,可以代表了整個香港乒乓球運動員的形象,甚至是香港的代言人,所以公開討論是有必要的。

我覺得討論要基於香港運動員為主體,不是聲討某某人,今次主角是乒乓球星在政治中表態,對香港 ...
其實最好唔好攪,唔表態就最好

回復 74# 的帖子

香港出色運動員,自然成大陸文體機構聯繫對象。
俾唔俾錢,有乜相干?唔好咁天真。

回復 74# 的帖子

黃鎮延2015年已代表廣東隊打兵超,知冇?

引用:
原帖由 NTPF4 於 2016-10-24 14:22 發表
黃鎮延2015年已代表廣東隊打兵超,知冇?
咁真係唔知,咁就佢自動自覺去都站台唔奇

發新話題