發新話題

失望

引用:
原帖由 范少伯 於 2016-10-22 08:38 發表
希望 貓前輩 可以再考虑關帖。因為無辧法令到全部人都不用顏色去標签别人的。然后是也無法令到全部人都理性讨論的。结果有些時候 A 方批评 B 方,如果 B 還擊就変成 ...
同意 打乒乓球都攪到咁複雜 ,黃生冇做過殺人放火呀,唔駛開POST聲討批鬥佢呀,其實呢個POST算唔算對黃生的政治傾向作出歧視行為

引用:
原帖由 nixonwin 於 2016-10-22 10:44 發表

同意 打乒乓球都攪到咁複雜 ,黃生冇做過殺人放火呀,唔駛開POST聲討批鬥佢呀,其實呢個POST算唔算對黃生的政治傾向作出歧視行為
點歧視呀 ;成班沖住出來叫停

引用:
原帖由 范少伯 於 22-10-2016 08:55 AM 發表
或者開 1 個敏感/複雜话题専区,回帖也不会令標题出现在論壇首页的 (1  心想讨論乒乓球的朋友可避免滋擾),再喺入面分開 “理性讨論区“  ...
“骂戦区“ 咁有創意

引用:
原帖由 范少伯 於 22-10-2016 11:01 AM 發表

某些社会学觀點認為有発洩渠道是非常重要的。
同意, 不單只重要, 簡直是必要  

希望 貓前輩 可以再考虑關帖。
因為無辧法令到全部人都不用顏色去標签别人的。然后是也無法令到全部人都理性讨論的。结果有些時候 A 方批评 B 方,如果 B 還擊就変成骂戦,如果 B 方不想骂戦せ忍,就助長了 Aせ不公平。。。

十分支持!!!
chiutt2011

其實點解要鎖,唔理佢咪沉底算囉, lee 到掛名都叫 HKTTF,唔係 CTTF;討論乒乓球員既行為都唔比;唔合聽就話要鎖,點講得通 ,鎖就真係對管理員失望。

引用:
原帖由 范少伯 於 2016-10-22 08:38 發表
希望 貓前輩 可以再考虑關帖。因為無辧法令到全部人都不用顏色去標签别人的。然后是也無法令到全部人都理性讨論的。结果有些時候 A 方批评 B 方,如果 B 還擊就変成 ...
任何 POST 都有可能變成咁,咁咪個個 POST 都要關?

引用:
原帖由 范少伯 於 2016-10-22 08:55 發表
或者開 1 個敏感/複雜话题専区,回帖也不会令標题出现在論壇首页的 (1  心想讨論乒乓球的朋友可避免滋擾),再喺入面分開 “理性讨論区“  ...
用甚麼標準去定義甚麼話題係敏感/複雜?

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-10-22 10:44 發表

你講乜呀,我唔見有人唔理性囉,我就唔讚成關帖;乒乓球網唔討論乒乓球員,唔通討論佘詩曼被困海口
暫時又冇罵戰,又冇人唔理性討論,何需關帖

引用:
原帖由 nixonwin 於 2016-10-22 10:44 發表

歧視?

引用:
原帖由 SSPSK 於 2016-10-22 10:53 發表

“骂戦区“ 咁有創意
另一個吹水區

引用:
原帖由 范少伯 於 2016-10-22 10:59 發表

擦邉球啊。算是讨論了政治吗,有些人覚得已经算是了,有些人覚得未算。

即是先假设是未算,防范於未然也不错吧。要好好保护 乒論 啊!

...
防范於未然?

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-10-22 11:42 發表
其實點解要鎖,唔理佢咪沉底算囉, lee 到掛名都叫 HKTTF,唔係 CTTF;討論乒乓球員既行為都唔比;唔合聽就話要鎖,點講得通 ,鎖就真係對管理員失望。
無錯

引用:
原帖由 范少伯 於 2016-10-22 11:51 發表

老実講,封帖對 在下 来講系次選,首選系成立専区。好想可以喺嗰度详细同 eggh 兄 讨論啊。

專區係點?

引用:
原帖由 范少伯 於 2016-10-22 11:53 發表

数学上機会率系 0 至 1。现実上有所谓合理判断。
咁咪姐係唔俾人"討論"

討論一定有正、反方,如果以合理判斷的話,呢 D "含有討論 POST"、"有可能變成討論 POST" 的所有 POST 都要關帖?

討論區是給大家討論地方,每個人必有自己立場,恕我讀書少,我見上面大多數人都係叫黃生遠離政治專心訓練及很多人都不喜歡何xx呢個人,大家都好溫和討論及無對黃生鎮廷人生攻擊或批判,這樣討論都接受不了還要求封帖……!有意見就來討論吓,無興趣都不用理會,根本不會騷擾到其他論壇人仕

引用:
原帖由 范少伯 於 2016-10-22 12:15 發表

悠兄 有無睇 境界觸発者? 我地返基地用 C 级戦斗室打 1 场练習戦吧。
返去吹水區?

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-10-22 11:54 發表

歧視?
我其實想知,黃生係自已走去站台、冰種叫交人自願去、定點,三版都冇人問,得係有人係咁叫鎖貼

引用:
原帖由 kenli0327 於 2016-10-21 12:29 發表
講真,好少係論壇出post,但係今日見到生果報呢個報導真係有點失望,忍唔住講兩句

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/sports/20160903/55596209

政治野係論壇上post可能有d敏感,但係我真係好想問下作&# ...
其實有冇熟人問過廷自己諗法?我知道佢本人係十分熱愛打波,專心打好球。
舉個例:我有個朋友,剛畢業返份萬幾蚊寫字樓工,嗰老細於返工時間要佢同老細打兩粒鐘波。唔通你話唔打?
我又有朋友佢上司見佢打波叻,就叫我朋友同佢個仔打下波,咁可以説不嗎?
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016-10-22 13:07 發表

我其實想知,黃生係自已走去站台、冰種叫交人自願去、定點,三版都冇人問,得係有人係咁叫鎖貼

發新話題