58 123
發新話題

del

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:39 移動
北區 7 - 11 都OK

未試過,都要搵到位肯拉波擋防弧先得 我想象拉波擋防弧應該好攰
引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-10-17 23:49 發表

師兄 係咪誤會左 小弟 問題?

又防弧師兄、又拉波師兄

小弟 只係問師兄用防弧擋時,對面位師兄係咪冇拉過波,只係推返個波過去

所以,師兄的防弧係未擋過拉波,係咪?

咁師兄想點練防弧 ...

謝師兄,你網名都很好
引用:
原帖由 lsmsam2005 於 2016-10-18 08:14 發表
antispin個名真有趣

有機會師兄拉下波比我練下防弧吧
引用:
原帖由 tomtom1995 於 2016-10-18 13:06 發表
我試過對直板防弧,都拉到5板,有時。。。一板過,只係練波only

北區實在遠了點
引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-10-18 13:16 發表
北區 7 - 11 都OK

回復 41# 的帖子

可否告知回來的球感覺如何?

引用:
原帖由 antispin 於 2016-10-18 15:23 發表
未試過,都要搵到位肯拉波擋防弧先得 我想象拉波擋防弧應該好攰

打乒乓球 . . . 就係咁

引用:
原帖由 antispin 於 2016-10-18 15:26 發表
北區實在遠了點
師兄 唔係港九新地鐵沿線都可以嗎?

唔好意思,師兄,已改,新係指TKO
引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-10-18 19:46 發表

師兄 唔係港九新地鐵沿線都可以嗎?

第一次防弧球局已成團 ,還想搵多幾位識對防弧的波友,可確保每周都有波打

引用:
原帖由 antispin 於 2016-10-19 09:49 發表
唔好意思,師兄,已改,新係指TKO

師兄,小弟 認為唔係幾公平

小弟 第二個帖已經問 師兄 北區都 ok ?

師兄 係第三個帖回應:如球友有穩定的來回球對練技術,對反貼平均可打20板 ,地點唔係問題

如果 新係指TKO的話,直接寫將軍澳咪可以,師兄係另一個 徵求波友 帖子都係咁寫: 將軍澳地鐵沿線

謝師兄意見,下次會注意
因一開始擔心tko搵唔到防弧球友,所以放寬地點,而家搵到幾位打tko,所以改一改
師兄如果唔介意,下次都可以報名來tko或香港中西區 join我的防弧球局
引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-10-19 12:36 發表

師兄,小弟 認為唔係幾公平

小弟 第二個帖已經問 師兄 北區都 ok ?

師兄 係第三個帖回應:如球友有穩定的來回球對練技術,對反貼平均可打20板 ,地點唔係問題

如果 新係指TKO的話,直接寫將軍澳咪可以,師 ...

引用:
原帖由 antispin 於 2016-10-19 15:42 發表
謝師兄意見,下次會注意
因一開始擔心tko搵唔到防弧球友,所以放寬地點,而家搵到幾位打tko,所以改一改
師兄如果唔介意,下次都可以報名來tko或香港中西區 join我的防弧球局

其實師兄你揾緊打防弧的師兄定揾緊可以同防弧拉波的師兄?

都可以,同打防弧的師兄學點打,同防弧拉波的師兄對練
引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-10-19 21:17 發表

其實師兄你揾緊打防弧的師兄定揾緊可以同防弧拉波的師兄?

引用:
原帖由 antispin 於 2016-10-20 11:11 發表
都可以,同打防弧的師兄學點打,同防弧拉波的師兄對練
兩樣野都唔同

防弧都未曉打,點擋其他人拉波?

防弧我打無太大問題,同反貼差唔多,要睇波友擋唔擋得番
引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-10-20 13:32 發表

兩樣野都唔同

防弧都未曉打,點擋其他人拉波?

引用:
原帖由 antispin 於 2016-10-24 15:01 發表
防弧我打無太大問題,同反貼差唔多,要睇波友擋唔擋得番

擋唔係問題,正如滴滴仔都可以"擋"返去

滴滴仔如果可以擋到,已不能叫滴滴仔了,至少我覺得已是高手了
引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-10-24 20:14 發表

擋唔係問題,正如滴滴仔都可以"擋"返去

58 123
發新話題