發新話題

del

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:39 移動
我用防弧擋,果位師兄唔係拉波,但我唔知叫咩打法,防弧師兄已消失 ,繼續搵下
引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-10-14 20:16 發表

同師兄 練波果位師兄 係咪拉波?

而師兄 你用防弧擋?

引用:
原帖由 antispin 於 2016-10-17 10:44 發表
我用防弧擋,果位師兄唔係拉波,但我唔知叫咩打法,防弧師兄已消失 ,繼續搵下
咁師兄你用防弧擋唔擋到拉波?

如你到歌街或單車館我有空可以來打一次看看98366081李生

回復 19# 的帖子

樓主 正手防弧,反手反貼 是甚麼打法?正手不能攻??

引用:
原帖由 men 於 2016-10-17 21:35 發表
樓主 正手防弧,反手反貼 是甚麼打法?正手不能攻??
直板打法

引用:
原帖由 夜魔俠 於 2016-10-17 21:39 發表
正手係可以攻
夜魔兄 可以同 antispin兄 練波

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-10-17 21:44 發表

夜魔兄 可以同 antispin兄 練波
夜魔兄 識削球、識用長膠、識正手拉波,合乎 antispin兄 三個徴波友 post 的要求

引用:
原帖由 夜魔俠 於 2016-10-17 22:14 發表

聽講有D故仔
故仔?

還未有機會同拉波師兄打防弧,我有點擔心拉波師兄好難拉到波 ,因為防弧綫路。。。
引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-10-17 13:06 發表

咁師兄你用防弧擋唔擋到拉波?

謝師兄 ,已pm
引用:
原帖由 seetatseee 於 2016-10-17 19:45 發表
如你到歌街或單車館我有空可以來打一次看看98366081李生

引用:
原帖由 antispin 於 2016-10-17 23:08 發表
還未有機會同拉波師兄打防弧,我有點擔心拉波師兄好難拉到波 ,因為防弧綫路。。。  
師兄 係咪誤會左 小弟 問題?

又防弧師兄、又拉波師兄

小弟 只係問師兄用防弧擋時,對面位師兄係咪冇拉過波,只係推返個波過去

所以,師兄的防弧係未擋過拉波,係咪?

咁師兄想點練防弧?

antispin個名真有趣

回復 27# 的帖子 26# 的帖子

根據 19# 的留言

"回復 18# 的帖子
你認為用防孤可打攻球嗎?
如果練到白板打到攻球,防孤應該可以,或者防孤拉到死轉高吊的話,小弟拜服,高手高手高高手丫 "

正手防弧 是怎樣攻球?

回復 37# 的帖子

防弧膠皮的??

1. 膠皮有海綿嗎?
2. 彈力、旋轉及控球以何?
3. 像外國膠皮或是中國膠皮呢?

引用:
原帖由 men 於 2016-10-18 12:03 發表
根據 19# 的留言

"回復 18# 的帖子
你認為用防孤可打攻球嗎?
如果練到白板打到攻球,防孤應該可以,或者防孤拉到死轉高吊的話,小弟拜服,高手高手高高手丫 "

正手防弧 是怎樣攻球?
正手長膠點攻球,防弧都可以,不過冇咁多變化

引用:
原帖由 夜魔俠 於 2016-10-18 12:15 發表

防弧打法的正手基本功主要是為了讓大家建立起使用防弧膠皮擊球的手感。從整體結構上看,它與「常規正手攻球」的動作並無大異

夜魔兄 係邊度 copy 過黎

我試過對直板防弧,都拉到5板,有時。。。一板過,只係練波only
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

引用:
原帖由 tomtom1995 於 2016-10-18 13:06 發表
我試過對直板防弧,都拉到5板,有時。。。一板過,只係練波only
"拉波師兄 "

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-10-18 13:09 發表

"拉波師兄 "
我唔係
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

小弟 有興趣

發新話題