發新話題

del

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

del

del

本帖最近評分記錄

有有關照片嗎?
<-->
.

引用:
原帖由 antispin 於 2016-10-4 17:36 發表
很忙的一日。雖然水平是滴滴仔,但真的很喜歡打乒乓球。感謝HKTTF各位管理員,沒有這裡,我搵唔到人打波。
為什麼要寫這個記錄,因為舊年學到的打波技能差不多全部都唔記得啦,今年想記低少少技術上的收 ...
加油
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

努力!

冇,防弧真的幾好打
引用:
原帖由 乒乓在線 於 2016-10-4 22:07 發表
有有關照片嗎?

謝師兄
引用:
原帖由 tomtom1995 於 2016-10-5 08:30 發表

加油

謝師兄
引用:
原帖由 鷹眼 於 2016-10-5 08:36 發表
努力!

老實謂...想練..想學..長膠...一樣好難....身邊既朋友唔接受呢D 怪野...

師兄努力加油
多謝R師兄送贈6星板,永遠不會忘記人家的恩惠。
多謝M師兄送贈波爾,永遠不會忘記雪中送5木2碳。

謝師兄 ,師兄身邊還有朋友識打波,我身邊無人識打 都唔敢比朋友知去打波 。。。有時間去打波,無時間去。。。都幾大鑊。。。
這兩年想專心去做些自己真正喜歡的事情
引用:
原帖由 q9450 於 2016-10-5 13:19 發表
老實謂...想練..想學..長膠...一樣好難....身邊既朋友唔接受呢D 怪野...

師兄努力加油

謝師兄 ,我喜歡多球練習
引用:
原帖由 范少伯 於 2016-10-5 13:28 發表
傳说中,有 1 本叫 ‘‘养鱼经‘‘ 既秘笈。根据入面所講,反膠系比正膠せ生膠せ長膠せ防弧 都更易練。。。

原因系,(即使先假设 1 定揾到練習對手せ教練),
1,以上旋 ...

講真 打開反貼既真係好憎同D怪膠人打
因為自己既技術會減半 完全唔適應打法
但我覺得怪膠(正長生)都係乒乓球既一部分 有佢既特色 只係我地唔識欣賞
可能以前每隻膠都有一個最勁既代表人物,好似D卡通片主角有唔同既技能
我希望D怪膠有一日都可以殺到上奧運,打低你班成日唔同怪膠人打既人,哈哈哈

本人反貼,都係唔中意同怪膠打,雖然都有同打怪膠既人練

就是喜歡打 好似無咩追求,滴滴仔也有乒乓球情懷,如果唔係,都唔會幾年之後又陰差陽錯打番乒乓球  太複雜,不多說
引用:
原帖由 范少伯 於 2016-10-5 14:31 發表
還有就是。。。打球,要问自己為什么而打せ追求的是什么。太复雜,不多说。

師兄講得岩
所以只好搵打開邪膠人士打
引用:
原帖由 benny113772550 於 2016-10-6 00:49 發表
講真 打開反貼既真係好憎同D怪膠人打
因為自己既技術會減半 完全唔適應打法
但我覺得怪膠(正長生)都係乒乓球既一部分 有佢既特色 只係我地唔識欣賞
可能以前每隻膠都有一個最勁既代表人物,好似D卡 ...

小弟我都係最近先打返 搵返當初既感覺

所以樓主要努力練習 必定能一日千里 球技精進

發新話題