發新話題

[球板討論] Butterfly ZLC 系列

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

Butterfly ZLC 系列

經過多番考慮,決定買 butterfly zlc,不過唔知張zlc, boll zlc, 定係innerforce zlc 好

有無ching 打過佢地, 分別大嗎?

本帖最近評分記錄
  • Ghstt +2 惡意灌水 2016-10-2 12:08

我現打水谷ZLC ST,適合我打。
Alpha

用緊innerfroce zlc 及 水谷凖lc! 兩塊都好, 前者手感接近純木, 要主動發力!
後者相對脫板快借力好一些! 個人稍喜innerfroce zlc!

引用:
原帖由 michaell 於 2016-10-2 11:11 發表
用緊innerfroce zlc 及 水谷凖lc! 兩塊都好, 前者手感接近純木, 要主動發力!
後者相對脫板快借力好一些! 個人稍喜innerfroce zlc!
Innerforce zlc 用sriver g3打正手ok 嗎?反手sriver g3 fx 定 bryce fx??

Innerforce ZLC 是舊版本,新版本是Inner Layer ZLC。兩者結構和適用性不同。

引用:
原帖由 belcher168 於 2016-10-2 18:49 發表
Innerforce ZLC 是舊版本,新版本是Inner Layer ZLC。兩者結構和適用性不同。
Innerforce layer zlc 正反手配膠如何呀??

樓主不如講下自己咩打法先啦。

引用:
原帖由 shopaholic603 於 2016-10-13 22:24 發表
樓主不如講下自己咩打法先啦。
正手主動搶攻, 用緊T05, 不過好多時打失。。。
反手横打加推擋,而家用緊mark v, 個波好慢。

Innerforce layer zlc 和 Innerforce zlc 有何分别?

Difference in size. the former is larger ,but the later one is standard size of butterfly blade:157mm*150mm

回復 9# 的帖子

mark V要灌同埋配軟板先夾

你想有力打Amultart, 想軟d打 grandia ,

再唔係pthotino

回復 12# 的帖子

Mark V己經幾軟下,仲用落軟既板度咪會好無力??

回復 13# 的帖子

呢D太厚呀,用黎橫打會唔會比較辛苦?

回復 14# 的帖子

mark V 灌完配ac類板,超好力

發新話題