發新話題

[其它討論] 大家覺得發球機,哪一款較好用?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

大家覺得發球機,哪一款較好用?

不同方面的比較?
例如價錢�出球穩定性
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

小弟用緊Y&T,V-983,用足10年都未壞,真係算係咁
價錢10年前如果冇記錯好似$3000左右
出球穩定性方便我覺得都尚算穩定,係間唔中有少少卡
不過我呢隻唔好處係,打完機內既波要手動再入,冇自動回收功能

主板 Viscaria  正:Omega 4 Pro 反:Vega Pro

輕便的ipong master 都可以, 夠輕夠細唔夠2kg, 可分體用電池, 我直接放入運動大袋

下旋極轉... 上旋就很普通,

穩定性同qc 一般,  有時會卡同有時射出來唔直 (我個部用左半年5萬球左右, 岩岩拎左去check)
由於佢係迷你型構造簡單, 擺速練習如要定兩點要細心調較. 一次只能放100個波左右, youtube見人diy 加個置波盒係上面.

不過千幾蚊可以帶出街算唔錯,買左後無租康民既發球機.

引用:
原帖由 sing127 於 2016-9-28 14:59 發表
小弟用緊Y&T,V-983,用足10年都未壞,真係算係咁
價錢10年前如果冇記錯好似$3000左右
出球穩定性方便我覺得都尚算穩定,係間唔中有少少卡
不過我呢隻唔好處係,打完機內既波要手動再入,冇自動回收功能
想請教一下,這部是座地的嗎?

乒匯乒乓球會

引用:
原帖由 badiso 於 2016-9-28 16:23 發表
輕便的ipong master 都可以, 夠輕夠細唔夠2kg, 可分體用電池, 我直接放入運動大袋

下旋極轉... 上旋就很普通,

穩定性同qc 一般,  有時會卡同有時射出來唔直 (我個部用左半年5萬球左右, 岩岩拎左去check)
由於 ...
想請教一下,這部機發球時月,會否容易出現向後傾的情況嗎?
見它的外型是上部比較重

乒匯乒乓球會

回復 5# 的帖子

不會, 重心摩打位置在下部

係呀,太陽兄
你想買發球機自用定比學生用呀?
引用:
原帖由 太陽之子 於 2016-9-28 18:17 發表

想請教一下,這部是座地的嗎?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
主板 Viscaria  正:Omega 4 Pro 反:Vega Pro

引用:
原帖由 sing127 於 2016-9-29 10:11 發表
係呀,太陽兄
你想買發球機自用定比學生用呀?

不是我自己用的

乒匯乒乓球會

發新話題