發新話題

排名榜改革

有何實據改變是為了小朋友?但我只是說這改變就太差勁了。

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2016-9-28 11:47 發表
論壇變了乒總摸底用途
使唔使上報紙?

為何那麼針對那些有分又不比賽的球員?他們已沒排名,但仍交會費,影響誰?

引用:
原帖由 ManMan1962 於 2016-9-28 13:02 發表
有何實據改變是為了小朋友?但我只是說這改變就太差勁了。
成個制度就會踢走d經多年積落些分係乙組尾丙丁組的成年人,如和這些成年人差不多波的小朋友,一定每年來攞的分數多過成年人,因為比賽多了學界精英,恒生學界,青少年單打和團體賽

引用:
原帖由 ManMan1962 於 2016-9-28 13:06 發表
為何那麼針對那些有分又不比賽的球員?他們已沒排名,但仍交會費,影響誰?
三年來都冇比過賽,都唔知d波進退如何,分數亦冇增冇減反映唔到你最近球技,既然唔打比賽不如不要晒錢交會費了

除非加多條款,低分球員不可參與甲乙團和乒總杯單打比賽,除分才有阻嚇性,和對以後對賽對手公平些。

引用:
原帖由 ManMan1962 於 2016-9-28 13:23 發表
除非加多條款,低分球員不可參與甲乙團和乒總杯單打比賽,除分才有阻嚇性,和對以後對賽對手公平些。
都好,不過這改革真係唔改好過改

同意,這建議中的改革就是很大問題,反而其它微調是可以的。如只參與雙打賽事的球員也不應再有排名。還有如改革是希望球員多比賽,乒总應考慮有足夠比賽給人參加才可以。

细細個係打分齢賽,之後要排名賽,亦要由零開始,都呢班人儲左一定的分數,又話再黎過,有D俾人喺銀包攞錢的感覺,人地D分係打番黎,唔好講到好似人地唔再打好唔啱咁,係可以定一D規例一定要註册球員作賽的......其實推行一些新規例,是應該向後執行,乒總的新例又往前追朔,的確不合理,到時的组別的實力肯定更模糊。其實依家打比賽都係長江後浪推前浪,乒總都唔使咁心急將D成人推落黎,自自然然會發生的。

愛吃愛喝愛打波,希望改善球技和壞脾氣

我覺得重新計可以,但要同一起跑線,小朋友有幾多個可參加的比賽,我們成人次數上要一樣,甚或取消年齡組別,剩係不分齡的比賽才計總排名,其他小朋友比賽只計他們18歲以下排名,咁就公平

兩年後,黃瀚x高排名過黃振,哈哈

既然知道有50~60人唔參加男甲,咁倒不如將男甲排名由1~120增加到1~180,咁咪夠數囉
乙組或以後順推60名
如要甲組唔打比賽冇埋個排名,實屬不合理

排名榜由2002年開始,實行左14年,一直都相安無事,而家愈來愈亂

引用:
原帖由 廖曉明乒校 於 2016-9-28 16:51 發表
我覺得重新計可以,但要同一起跑線,小朋友有幾多個可參加的比賽,我們成人次數上要一樣,甚或取消年齡組別,剩係不分齡的比賽才計總排名,其他小朋友比賽只計他們18歲以下排名,咁就公平
This only happens in your dream.
We are talking about an organization which lacks
common sense, consideration and
practicality.

若我老婆對我講:  
"由2018年開始,你銀行帳戶只能保留近三年的累積的錢,目的是希望你能積極賺錢,使銀行帳戶更能反映你近期賺錢實力。詳細資料將於2017年公布,請你於2017年積極賺錢,以累積更多銀行帳戶結餘。"

引用:
原帖由 車神爸爸 於 2016-9-28 19:07 發表
若我老婆對我講:  
"由2018年開始,你銀行帳戶只能保留近三年的累積的錢,目的是希望你能積極賺錢,使銀行帳戶更能反映你近期賺錢實力。詳細資料將於2017年公布,請你於2017年積極賺錢,以累積更多銀行帳戶結餘。"
有料

其實乒總可能想迫甲組打比賽?亮禮澤好快零分了
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 jacky1021 於 2016-9-28 08:33 發表
應該搞返分齡賽,自2003年最後1屆分齡賽,2004改為排名賽之後,組別由分齡賽的9歲以下,10~12,13~15,16~18,19~24,25~30,31~40,41~50,51~60,60以上,10組變為5組,變左成人沒有機會可分齡比賽,得先進運動會都 ...
一年一次甲乙丙分組單打賽未好囉,洗要一年兩次咁多 ! 建議留返單打公開賽,而青少年賽同排名賽改打分齡賽,會更公平同更有意義 !
乒超領隊 : 雄昇球會

引用:
原帖由 葉師傅 於 2016-9-28 20:01 發表

一年一次甲乙丙分組單打賽未好囉,洗要一年兩次咁多 ! 建議留返單打公開賽,而青少年賽同排名賽改打分齡賽,會更公平同更有意義 !
我認為單項保留
排名賽改返分齡賽
其他不變

加一全港公開賽,不分年令组别
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

發新話題