發新話題

為左乒總盃, 你可以去到幾儘?

好事來的x3
個人喜歡"美麗系"熱心慈善公益,"神駒系" 雖然係主持人,但係佢啲吾得,近年吾識贏!

最強鐵三號嘛,打唔到今屆奧運真可惜,希望吳穎嵐可以做返主力,同李杜拍住本土三條Queen一齊上

神駒系,算把啦,d馬擺喺兩個練馬師度都唔掂,水魚一條

忽然想起香港盃(乒總盃前身)一隊冠軍球隊"華粤",實力在當時已很屈機!

引用:
原帖由 airwaves 於 2016-9-19 20:16 發表
神駒系,算把啦,d馬擺喺兩個練馬師度都唔掂,水魚一條
吾識用人!

引用:
原帖由 Suki 於 2016-9-19 20:16 發表

專才來的⋯⋯不可同時出程和姚,所以姚作用等於冇用武之地,等於對家娜姐一樣!

再一次證明嵐(百無)的重要性!
原來有專才這東西,如取消專才限制,會有睇頭很多,畢竟做得專才應已算是香港本地人,而且睇番列表全部的專才均已退出專業隊多年

我個人覺得袛分A,B,外援和本地球員會合理些,直接列一些當打的專才落A,B

引用:
原帖由 Suki 於 2016-9-19 20:16 發表

專才來的⋯⋯不可同時出程和姚,所以姚作用等於冇用武之地,等於對家娜姐一樣!

再一次證明嵐(百無)的重要性!
㸃解這場比賽又.......?

http://www.hktta.org.hk/cgi-bin/display/event_team_result_details_display.cgi?event=998&match_no=116&type=S

男雙: 盧傳淞/鄭楚峰 vs. 李浩然/林宣名(外援)
混雙:黃鎮廷/劉麒   vs  林靖杰/程蔚

引用:
原帖由 Suki 於 2016-9-19 23:50 發表
當年林靖杰的身份有段古仔⋯⋯⋯
有古仔?.......

有咩關係?可否講下古仔聽

之前輸給他們的隊伍就......... ,講番轉頭冰總捉蟲,當然係息事寧人啦!

今次乒總杯,莎莎喺其他隊撬走吳穎南,再加埋佢哋有預知港隊有咩人會唔喺香港

點夠佢地打

唉…冠軍隊除了金錢實力勁,還要有強大的勢力才有權撬走吳,沒有辦法,吳之前歸隊,有求港隊,焗打178

我地振瑋動力A隊已經超額完成, 多謝各位捧場

如果掁瑋動力不是比人搶走左吳, 相信冠軍可能便是你們

不如以後叫‘香港莎莎乒總盃’,頒獎時左手交右手

引用:
原帖由 芝c高比 於 2016-9-20 12:41 發表
如果掁瑋動力不是比人搶走左吳, 相信冠軍可能便是你們
邊有話搶唔搶, 係你既就搶唔走

引用:
原帖由 grizzlyhk 於 2016-9-20 13:22 發表

邊有話搶唔搶, 係你既就搶唔走
上週公司乒乓球內部賽, 我四強對老板個仔, 開賽前老板說年底前想升我職, 問我有無興趣.....

引用:
原帖由 芝c高比 於 2016-9-20 13:25 發表

如果你知道內情, 我唸你唔會咁講
上週公司乒乓球內部賽, 我四強對老板個仔, 開賽前老板說年底前想升我職, 問我有無興趣.....
做人要有骨氣, 要睇下升乜野位
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

你岩,但不可一時之氣,公司內部賽,大家明白架啦,我曾經都在舊公司總區內部賽輸俾一位我十分尊敬的上級,最後上級奪冠,送給長官退休的一份好禮物
引用:
原帖由 速鳥 於 2016-9-20 13:30 發表

做人要有骨氣, 要睇下升乜野位

發新話題